OBRENOVAC ĆE I OVE GODINE BITI DEO BICIKLISTIČKE TRKE „BEOGRAD – BANJALUKA“

„Srbija i Srpska zajedno“ poruka je sa prezentacija biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“ koja je održana u Biblioteci „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu. Međunarodna biciklistička trke ”Beograd – Banjaluka”, će se ove godine održati od 18. do 21. aprila, a kružnom trkom 17. aprila u Obrenovcu počeće 18. izdanje ovog događaja, a Obrenovac će povodom održavanje ove sporstke manifestacije, ove godine ugostiti najbolje bicikliste iz 31 države. Ovu manifestaciju organizuju biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije u saradnji sa biciklističkim klubom BSK iz Banjaluke.

Na održanoj konferenciji za medije, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević obratio se i pozdravio prisutne.

„Uvek je poseban trenutak kada biciklisti prolaze kroz Obrenovac, a sada će to biti posebna čast jer ćemo biti domaćini kružne trke. Čast nam je što smo deo ove bratske, prijateljske priče. Zadatak svih nas je jasan, da se brinemo o sebi i ponašamo se kao braća i sestre kao što smo uvek radili.“ – rekao je Stanojević.

Direktor Međunarodne biciklističke trke ”Beograd-Banjaluka” Vladimir Kuvalja zahvalio je predstavnicima Gradske opštine Obrenovac što su uz Republiku Srpsku, takođe on je ovom prilikom zahvalio i Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji pokazuju da su uz narod Republike Srpske.

„Uz podršku svih ljudi koji su uključeni u organizaciju, trudili smo se da ove godine podignemo nivo i kada je u pitanju proizvodnja. Svaku etapu snimaće šest kamera, tako da ćemo imati dodatne prilike da na najlepši način predstavimo naše divne zemlje. Zaista sam srećan što iz godine u godinu raste interesovanje gradova za gostovanje, pa sada mogu da kažem da će 2025. godine najverovatnije promeniti naziv u „Trka kroz Srbiju i Republiku Srpsku“,“ – rekao je Kuvalja.

Konferenciji za medije, danas su prisustvovali i predstavnici Bratunca i Ruda, šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji i direktorka Biciklističkog saveza Beograda.

Prvog dana, 17. aprila, u Obrenovcu će se održati kružna trka. Dan kasnije na programu je etapa duga 140 kilometara od Beograda do Bijeljine.

Treća etapa je 19. aprila, od Zvornika preko Bratunca i Šekovića do Vlasenice (139 kilometara), a potom sledi najteža etapa koja se vozi od Višegrada preko Rudog, Rogatice i Sokoca do Jahorine.

Posljednja etapa na programu je 21. aprila od Doboja do Banjaluke.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *