OBRENOVAC DOMAĆIN FINALA KUPA SRBIJE 25. FEBRUARA

Odbojkaški klub „TENT“ iz Obrenovca je tehnički organizator finala 58. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica i finala 59. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša, saopšteno je iz Odbojkaškog Saveza Srbije.

U saopštenju OSS se navodi da je direktor takmičenja OSS Danilo Mrđa utvrdio da su ponude za organizaciju poslali TENT i Vojvodina iz Novog Sada, kao i da je bolja ponuda ekipe iz Obrenovca.

Oba finala biće odigrana u dvorani Sportsko kulturnog centra „Obrenovac“ u Obrenovcu.

Na inicijativu Ivana Kneževića, generalnog seketara OSS, pre šest godina izmenjen je način odigravanja utakmica finala Kupa Srbije i sada se igra u ovom formatu da je jedan grad domaćin i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U gradu u kom se održava finale istog dana se održava i skupština Odbojkaškog Saveza Srbije.

Iz Odbojkaškog kluba „TENT“ naglašavaju da je ovaj događaj sam po sebi spektakularan i da će to biti nešto do sada neviđeno u Obenovcu, što se tiče organizacije nekog sportskog događaja. Interesovanje za utakmice je veliko, a očekuje se i dolazak velikog broja navijača gostujućih ekipa, posebno Vojvodine. Odžavanje finala Kupa Srbije u odbojci od velikog je značaja za lokalnu zajednicu i za samu promociju Gradske opštine Obrenovac.

U finalu 58. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica igraće TENT iz Obrenovca i Jedinstvo iz Stare Pazove (predloženi termin – 19.00 časova), a u finalu 59. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša igraće Mladi radnik iz Požarevca i Vojvodina iz Novog Sada (predloženi termin – 16.30 sati) – saopšteno je iz Odbojkaškog Saveza Srbije.

Odbojašice Jedinstva su trofej pobednika Kupa Srbije osvojile jednom i to 2017. godine, dok je TENT poražen u svom do sada jedinom finalu 2015.

Odbojkaši Vojvodine su rekorderi sa 15 osvojenih titula u nacionalnom Kupu, dok je Mladi radnik četiri puta poražen u finalnim utakmicama (2007, 2012, 2016. i 2022.).

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *