OBRENOVAČKI OSNOVCI OTPUTOVALI NA BESPLATNO ZIMOVANJE

Deca iz osnovnih škola sa teritorije opštine Obrenovac, u okviru programa ”Eko kampovi”, imaju priliku da besplatno borave na najposećenijim planinama u objektima „Centra dečjih letovališta“ na Tari, Divčibarama, Bukulji, Goču i Rudniku. 

Obrenovački mališani će u okviru programa „Eko kampovi“, koji se u potpunosti finansira iz budžeta Gradske opštine Obrenovac, provesti narednih sedam dana u odmaralištima „Centra dečjih letovališta Beograda“. Na ovaj put ispratio ih je i podelio radost sa njima predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa saradnicima.

„Ovaj program je jedan od najlepših koje realizuje Gradska opština Obrenovac, a namenjen je najmlađima. Deca preko ovog programa imaju mogućnost da besplatno borave na najatraktivnijim srpskim planinama, da se međusobno druže, uživaju i uče sa svojim učiteljima i učiteljicama.“ – rekao je Stanojević.

U saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, planirano je da u januaru na besplatno zimovanje otputuje i grupa dece sa Kosova.

Stanojević je ovom prilikom istakao da je ideja, da realizacijom ovakvih programa Gradska opština Obrenovac pomogne roditeljima i stvori uslove za odrastranje dece, koji će opštinu Obrenovac izdvajati od drugih opština.

„Planiramo da decu obolelu od raka iz Obrenovca takođe pošaljemo na besplatan boravak na planine kako bismo im pružili mogućnost da uživaju i vreme provedu u zdravoj sredini.“ – naveo je Stanojević.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *