OBRENOVČANIMA PREDSTAVLJEN PROJEKAT BRZE SAOBRAĆAJNICE OSTRUŽNICA – OBRENOVAC

U prostorijama Osnovne škole „14.oktobar“ u Bariču, meštanima Bariča, Male Moštanice i Mislođina predstavljen je projekat brze saobraćajnice od Ostružnice do Bariča i novog ulaza u Obrenovac sa novim mostom preko Kolubare i nadvožnjakom preko autoputa.

Trasa brze saobraćajnice će biti dužine od oko 14,8 km i projektovane maksimalne brzine od 100 km/h, a povezivaće auto-put Miloš Veliki sa Južnom obilaznicom oko Beograda.

https://www.instagram.com/p/CvFsVRXvd8m/?utm_source=ig_web_copy_link

Planirana trasa brze saobraćajnice počinje od postojeće petlje „Ostružnica“ na južnoj obilaznici grada Beograda (deo koridora 10), pruža se duž trase postojećeg puta uz planirano proširenje sa njegove desne strane, sve do raskrsnice (planirane petlje) sa starim Obrenovačkim putem.

„Na dalje, brza saobraćajnica se novoplaniranom trasom pruža desnom obalom reke Save na području naselja Umka (uz značajne planirane radove na regulaciji reke Save, izgradnji nasipa i stabilizaciji klizišta), do naselja Barič, gde se planirana trasa odvaja od linije obale. Dalje se novoplanirana trasa pruža uz postojeći put kroz industrijsku zonu Bariča, sve do planirane denivelisane raskrsnice i petlje „Obrenovac“ na državnom putu IA reda E-763, kao završnoj stacionaži“, stoji u planskoj dokumentaciji.


Od naselja Barič, započeće poslednja deonica brze saobraćajnice koja se pruža uz postojeći put kroz industrijsku zonu Bariča, sve do planirane denivelisane raskrsnice u zoni petlje „Obrenovac“, tj. novog ulaza u Obrenovac, a obuhvatiće novi most preko Kolubare i nadvožnjak preko auto-puta.

„Izgradnja putne infrastrukture za Srbiju, a i sam Obrenovac veoma je važna iz prostog razloga što i stanovništvo a i privreda moraju imati dobru saobraćajnu komunikaciju sa ostatkom Srbije. Ovo što se upravo dešava ovde u baričkoj školi je prezentacija budućeg novog ulaza u sam grad Obrenovac koji će se nadovezati na izgradnju brze saobraćajnice od Ostružnice do Bariča čime ćemo dobiti jednu saobraćajnu celinu i na taj način postići cilj koji želimo tj. da Obrenovac ima još jednu novu saobraćajnicu kojom ćemo moći brže i bezbednije da prođemo i Barič i Malu Moštanicu i Umku i Ostružnicu i na taj način izbeći sve moguće potencijalne rizike koje nosi ova postojeća saobraćajnica kroz samo Duboko pored Save. Ovo jeste projekat za budućnost, vredno radimo da ga realizujemo i u tome će nam biti potrebna i podrška same države, ali činjenica je da država vredno radi i na izgradnji auto puteva i magistralnih puteva tako da ovo je naša šansa da zajedno sa Republikom Srbijom izgradimo još jednu saobraćajnicu kojom će Obrenovac dodatno poboljšati svoju putnu infrastrukturu.“ – rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević.

Izgradnja brze saobraćajnice direktno će doprineti bržem razvoju obuhvaćenog dela administrativnog područja grada Beograda i gradskih opština koje se neposredno vezuju za ovaj koridor, u prvom redu njihovoj saobraćajnoj i privrednoj integraciji sa ukupnim prostorom Srbije, ističe se u prostornom planu i dodaje da će doprineti i privrednom razvoju i integraciji drugih delova centralne Srbije koji nisu u neposrednom okruženju infrastrukturnog koridora, u prvom redudelovima Mačvanskog, Kolubarskog, Sremskog i drugih upravnih okruga.

Izvor/Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *