ODRŽANO OPŠTINSKO TAKMIČENJE „PAŽLJIVKOVA SMOTRA“

U Sportsko kulturnom centru u Obrenovcu održano je opštinsko takmičenje “Pažljivkova smotra 2024”. “Pažljivkova smotra” idejni je projekt Agencije za  bezbednost saobraćaja Republike Srbije kojim ona i koordinira, a spovodi se u više od 70 lokalnih  samouprava u Srbiji . Ciljna grupa ovog projekta su  deca predškolskog uzrasta, prvog i drugog razreda osnovne škole. 

Projekat “Pažljivkova smotra” koji se realizuje u više faza u Obrenovcu sprovodi Komisija za bezbednost saobraćaja opštine Obrenovac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Predsednik Komisije za bezbednost saobraćaja opštine Obrenovac Ivan Stojić podsetio je, da je prethodno održano školsko takmičenje u poznavanju pravila bezbednog učestvovanja u saobraćaju, sa koga su se učesnici plasirali na opštinsko takmičenje.

– Ovo je bila prilika da decu koja su uzela učešće na takmičenju, upoznamo sa osnovnim saobraćajnim pravilima. Naša ciljna grupa su predškolci, kao i učenici nižih razreda osnovnih škola, budući da je to uzrast kada možemo edukovati decu o važnim saobraćajnim pravilima i pripremiti ih za bezbedno učestvovanje u saobraćaju. Ovo je već druga godina da Gradska opština Obrenovac uzima učešće u takmičenju ”Pažljivkova smotra”. Prepoznali smo probleme i potrebe, te smo se priključili realizaciji programa Agencije za bezbednost saobraćaja – rekao je Stojić.

Cilj realizacije projekta  „Pažljivko“ je formiranje ispravnih stavova o bezbednom učešću u saobraćaju kod najmladje populacije, kroz posebno kreiran kocept njegove realizacije . 

Projekat “Pažljivkova smotra” inače, deo je plana Nacionalne strategije o bezbednosti u saobraćaju da do 2030. godine ni jedno dete u saobraćaju ne izgubi život.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *