ODRŽANO ŠKOLSKO TAKMIČENJE „PAŽLJIVKOVA SMOTRA“

Takmičenje u oblasti poznavanja saobraćajnih pravila pod nazivom ”Pažljivkova smotra” održano je u izdvojenom odeljenju Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” u mesnoj zajednici Zvečka. Učešće na takmičenju uzeli su učenici drugog razreda svih obrenovačkih osnovnih škola. Reč je o proveri znanja učenika iz oblasti saobraćajnih pravila. Ovim testovima proverava se sposobnost najmlađih da bezbedno učestvuju u saobraćaju.

Deca su najugroženiji učesnici u saobraćaju zbog čega mnogo pažnje treba posvetiti njihovoj bezbednosti.

Upravo zato, lokalna samouprava godinama unazad realizuje niz mera i programa koji za cilj imaju unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju, kao i unapređenje znanja dece o pravilima ponašanja i učestvovanja u saobraćaju.

„Osnovne škole u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac, Komisijom za bezbednost saobraćaja opštine Obrenovac i Agencijom za bezbednost saobraćaja vode računa o tome da deca u najranijem uzrastu, po polasku u školu, upoznaju osnovne saobraćajne propise, naime akcenat se stavlja na bezbednost dece.“ – rekla je direktorka Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” Vera Đorđević.

Cilj projekta ”Pažljivkova smotra” jeste da se edukacijom, na zanimljiv način, deci skrene pažnja na to šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama na putu od kuće do škole, kao i u slobodno vreme, posle škole, i kako treba da se ponašaju na ulici, kako da se bezbedno voze u automobilu, ili autobusu, kao i u različitim saobraćajnim situacijama.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *