OPŠTINSKI ODBOR SNS OBRENOVAC OBELEŽIO 15 GODINA POSTOJANJA STRANKE

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Obrenovac danas je organizovanjem info – štanda, na Gradskom trgu, obeležio petnaest godina postojanja stranke. Štandu je, pored omladinaca stranke, prisustvovao i predsednik Opštinskog odbora SNS Obrenovac, Milorad Grčić, koji je želeo da ovaj jubilej obeleži kroz razgovor sa svojim sugrađanima.

„Srbija danas nije ona Srbija od pre petnaest godina, borba za državu je urodila plodom. Po stoti put podsećam da je Srbija pre Vučića bila na kolenima, Srbija pre Vučića je bila na ivici bankrota. Danas imamo Srbiju koja je postala centar Balkana i šire od Balkana, sa ogromnim izgrađenim infrastrukturnim projektima, sa stabilnim kursom, sa mnogim započetim projektima koji će biti završeni..“ – rekao je Milorad Grčić.

Grčić je kao primer jednog takvog projekta naveo izgradnju stanice Prokop za koju prva ideja datira iz 1970. godine i naveo da su mnogi započinjali i projektovanje, započinjali i gradnju, ali je niko nije izgradio.

„Svaki infrastrukturni projekat je nova žila kucavica jedne države, zbog toga Srbija danas maltene nema radne snage. Čućete sa svih strana, sada u Srbiju ljudi dolaze da rade.“ – istakao je Grčić.

Predsednik Opštinskog odbora SNS Obrenovac, Milorad Grčić, osvrnuo se i na mnogobrojne projekte koji su realizovani u Obrenovcu, na statističke podatke broja zaposlenih i nezaposlenih, na sve ono što je započeto i završeno u Obrenovcu i naglasio da svaki građanin Obrenovca treba samo da bude realan i da se seti kako je Obrenovac izgledao pre 5, 10 ili 15 godina, a kako izgleda danas.

„Ono što je najvažnije je širenje Obrenovca, a po broju dece svake godine upisanih u prvi razred, to širenje Obrenovca se najbolje vidi. Sama činjenica da smo uspeli da dobijemo odobrenje, sada već isprojektovano idejno rešenje i uveliko u fazi projektovanja glavni projekat za brzu saobraćajnicu koja će desnom obalom Save spajati Obrenovac sa starim delom Beograda je ono na šta su Obrenovčani dosta navikli, a danas je nama svima veoma važno. .“ – dodao je Grčić.

Novi most na Kolubari je već isprojektovan, novo asfaltiranje, širenje vodovodne, toplovodne mreže, kanalizacione mreže, sve su to, kako navodi Milorad Grčić, projekti na kojima se radi i o kojima može dugo da se priča i danas, na dan obeležavanja petnaest godina od osnivanja stranke i jedanaest godina vršenja vlasti poručuje:

„Retko se dešava u modernim državama, retko se dešava u demokratskom svetu, kod nas se desilo, a sam dokaz za sve ovo što sam pričao nalazi se u sledećoj činjenici, tih 15 godina postojanja stranke, a 11 godina vršenja vlasti, o tome odlučuje samo jedan faktor, samo jedna činjenica – narod. Jer narod uvek sudi da li je neko ok, da li neko nije ok, da li je državni aparat krenuo da radi nešto ili državni aparat ne radi ništa. Dakle, u ovom slučaju narod je tako odlučio i ja sam siguran da će ova politika imati svoj kontinuitet i u narednom periodu.“

Predsednik Opštinskog odbora SNS Obrenovac, Milorad Grčić, čestitao je godišnjicu postojanja svim članovima Srpske napredne stranke u Obrenovcu i šire.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: SNS Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *