OSNOVNA ŠKOLA „14.OKTOBAR“ U BARIČU OBELEŽILA DAN ŠKOLE

Osnovna škola „14. oktobar“ u Bariču obeležila je svečanom priredbom Dan škole i 148. godinu svog postojanja. Izuzetno važan dan za roditelje, bivše i sadašnje učenike, učitelje i nastavnike protekao je u znaku prigodnog programa upriličenog u svečanoj sali.

Priredbu su ispratili i predstavnici Gradske opštine Obrenovac, predstavnici crkve i nastavnici koji su nekada bili deo ove škole.

Na proslavi prve godišnjice baričke crkve, 14. oktobra 1875. godine, Barič je dobio i svoju prvu školu. U periodu posle Drugog svetskog rata Barič je počeo naglo da se izgrađuje. Osetila se potreba za proširenjem školskog prostora čija je izgradnja završena 1956. godine. Godine 1967. novoadaptirana škola dobija ime „14. oktobar“. Oktobar 1975. biva upamćen po proslavi stogodišnjice škole i Oktobarskoj nagradi koju je škola dobila za postignute rezultate u svom radu. Septembra 1990. godine, na opšte zadovoljstvo, učenici i nastavnici useljavaju se u novu, savremenu školsku zgradu u kojoj se nastavlja sa ostarivanjem uspeha i osvajanjem nagrada. Prvi učitelj u ovoj školi bio je bogoslov Radivoje Živanović.

Danas ova škola poznata po kreativnosti i radnom duhu broji 647 učenika. Prema rečima direktora, Dragana Nenadića, učenici ove škole mogu da se pohvale mnogobrojnim nagradama.

„Već nekoliko godina uzastopce imamo prvaka Republike iz hemije, prošle godine smo imali prvaka Republike iz srpskog jezika i književnosti, dosta učenika koji su osvajali nagrade na gradskim takmičenjima. Naravno, uz sve pohvale nastavnicima koji su to podržali i izneli zajedno sa decom.“ – rekao je Nenadić.

Povodom Dana škole organizovan je likovni i literarni konkurs, a najbolji učenici su dobili nagrade.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *