PASULJIJADA POVODOM 70 GODINA POSTOJANJA JKP OBRENOVAC

Javno komunalno preduzeće Obrenovac ove godine proslavlja 70 godina rada i postojanja. Tim povodom u dvorištu preduzeća održana je „Pasuljijada“.

Događaju su prisustvovali predstavnici Gradske opštine Obrenovac, grada Beograda kao i zaposleni u ovom preduzeću.

Javno komunalno preduzeće „Obrenovac“ je osnovano 1953. godine kada je Skupština opštine grada Obrenovca osnovala Gradsku komunalnu ustanovu sa zadatkom da održava komunalnu higijenu, brine o gradskom zelenilu, pruža pogrebne i pijačne usluge. Tokom 1968. godine ovo preduzeće se pripaja Stambeno – komunalnom preduzeću u Obrenovcu i od tada se sve komunalne usluge obavljaju u okviru jednog preduzeća.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Obrenovac, Milan Marošanin, naglasio je da su zaposleni ovog preduzeća želeli ovaj jubilej da proslave na malo drugačiji način, da se malo razonode i takmiče u kuvanju pasulja i dodao da je tajni sastojak obrenovačkog pasulja banjska voda.

„Osnovna sirovina za ovo takmičenje danas je bila banjska voda, pasulj i malo suhomesnatih proizvoda. Uz ovu proslavu danas upriličićemo i jedan ručak sa svim radnicima Javno komunalnog preduzeća, a naše je da najavimo svečanu akademiju povodom obeležavanja 70 godina postojanja koja će biti održana 6. novembra. Želimo da mnogi naredni dočekaju još 70 godina i da Obenovac i dalje bude čist i uvek na usluzi od strane komunalnih preduzeća.“ – rekao je Milan Marošanin.

Pobednički pasulj pripremile su dame iz ekipe „Grofice od banje“, drugo mesto pripalo je ekipi „Grebača“, dok je treće mesto zauzela ekipa „Paklene ulice“

Današnja „Pasuljijada“ imala je i humanitarni karakter, gde su radnici JKP Obrenovac još jednom pokazali da uvek stoje na usluzi svojim sugrađanima.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *