PAŽLJIVKO POSETIO ĐAKE U BARIČU I PIROMANU


Popularni “Pažljivko”, lik iz crtanog filma, koji je Agencija za bezbednost saobraćaja kreirala u saradnji sa eminentnim pedagozima i psiholozima, kroz igru i zabavu uči mališane kako se ispravno prelazi pešački prelaz, gde se bezbedno vozi bicikl i koliko je važno uvek poštovati saobraćajne propise. Priliku da se druže sa Pažljivkom, a i da nauče nešto o pravilima ponašanja u saobraćaju danas su imali đaci prvaci škola u Bariču i Piromanu.

Događaju je prisustvovao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa saradnicima, kao i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja i predstavnici Kancelarije za mlade opštine Obrenovac.

Ovogodišnja kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja otpočela je u školama koje se nalaze u neposrednoj blizini frekventnih saobraćajnica.

„Ovih dana započinjemo kampanju Pažljivko za ovu školsku godinu. Tokom školske godine, svake nedelje obići ćemo jednu do dve opštine, Pažljivko će razgovarati sa decom. U novembru deca će dobiti i primerke knjige ”Pažljivkova pravila u saobraćaju” iz kojih će naučiti kako da budu bezbedni u saobraćaju“ – naveo je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Agencija za bezbednost saobraćaja ovom prilikom poklonila je obrenovačkim školama poligon koji će biti od velike pomoći deci prilikom usvajanja osnovnih saobraćajnih pravila.

“ Činjenica je da smo obeležili zone škola, međutim važno je sa decom razgovarati o svim saobraćajnim pravilima, kako bi postigli viši nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Na poligonu koji smo dobili ovom prilikom, o saobraćajnim pravilima učiće naši predškolci i učenici osnovnih škola“ – rekao je Miloš Stanojević, predsednik opštine Obrenovac.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *