POČETAK IZGRADNJE TRŽNOG CENTRA U BARIČU

U mesnoj zajednici Barič radi se na rušenju starih objekata na čijem mestu će biti izgrađen novi tržni centar. Projektom je planiran objekat koji će biti okrenut ka ulicama Obrenovački put i Barička reka. Danas je radove na pripremanju terena za izgradnju novog objekta tržnog centra obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa sardnicima.

Član Veća opštine Obrenovac Predrag Jovanović naglasio je da će novi objekat biti višenamenski.

– Početna ideja je bila da Barič dobije nove prostorije mesne zajednice. Pored prostorija Saveta mesne zajednice, imaćemo prostor za KUD, sportska društva, prostor gde će deca moći da treniraju. Ovaj objekat imaće i komercijalni deo, građani će imati priliku da konkurišu za ovaj prostor gde bi obavljali neku delatnost – rekao je Jovanović.

On je naglasio, da će novi objekat višestruko popraviti kvalitet svakodenvnog života građana ovog dela opštine Obrenovac. Naime, novi tržni centar biće mesto gde će građani moći da zadovolje neke od osnovnih svakodnevnih potreba.

Prema rečima nadležnih, rok za izvođenje radova na izgradnji ovog objekta je godinu dana, međutim očekuje se da će radovi biti završeni i pre predviđenih rokova.

Budući da će objekat biti smešten na jednoj od najfrekventnijih ulica mesne zajednice Barič, tokom radova, neophodno je strpljenje vozača.

– Molim vozače za strpljenje u narednih godinu dana, dok se budu izvodili radovi, kako bi se posao priveo kraju što lakše – rekao je predsednik Saveta mesne zajednice Barič Branko Mrđa.

Stanojević je ovom prilikom naglasio, da je reč o važnom projektu za mesnu zajednicu Barič.

– U mesnoj zajednici Barič uskoro će biti otvoren novi objekat vrtića ”Kolibri”, takođe u ovom mestu počela je i dugo iščekivana izgradnja kanalizacije, što pokazuje da se mesna zajednica Barič razvija – naveo je Stanojević.

On je takođe dodao, da se izgradnjom novog objekta u Bariču, kao i realizacijom svih infrastrukturnih projekata u ovoj, ali i u drugim mesnim zajednicama opštine Obrenovac, koji doprinose pre svega razvoju zajednice, radi na uspostavljanju boljih uslova života građana.

Izgradnja tržnog centra u Bariču finansirana je sredstvima budžeta Gradske opštine Obrenovac, a vrednost investicije je 160 miliona dinara.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *