PODELJENA BESPLATNA AUTO SEDIŠTA ZA 80 OBRENOVAČKIH MALIŠANA

U prostorijama skupštinske sale juče je uručeno osamdeset besplatnih auto sedišta roditeljima mališana sa teritorije GO Obrenovac. Ovu akciju sprovodi Komisija za bezbednost u saobraćaju GO Obrenovac u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, naglasio je da će se i ubuduće nastaviti sa realizacijom projekta koji Grdaska opština Obrenovac i Komisija za bezbdenost saobraćaja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja sprovodi već godinama unazad.

– Svako novorođeno dete iz Obrenovca dobiće auto sedište, kako bi tokom vožnje bilo što je moguće bezbednije – rekao je Stanojević.

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja ovom prilikom održali su predavanje roditeljima kojima su uručena auto sedišta, o pravilima korišćenja istih.

– Svaki roditelj, nakon 9 meseci od rođenja deteta može podneti prijavu na ovaj konkurs. Nakon realizovanih 50 prijava, stvoriće se uslovi za organizaciju ponovne podele besplatnih auto sedišta, međutim ukoliko bude potrebe i ranije organizovati podelu dečijih auto sedišta, zbog bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, to ćemo i učiniti – rekao je predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju Ivan Stojić.

Parovi koji se odluče da postanu roditelji mogu da računaju na veću pomoć države, a podela besplatnih auto sedišta samo je jedan u nizu podsticaja mladim bračnim parovima.

Gradska opština Obrenovac nastavlja ovu akciju a prijave za dodelu besplatnog auto sedišta moguće je podneti u svakom trenutku na zvaničnom sajtu opštine Obrenovac ili lično na pisarnici Gradske opštine Obrenovac.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *