PODRŠKA GRADA BEOGRADA I OPŠTINE OBRENOVAC RADU ODREDA IZVIĐAČA „ZVEZDAN NEDELJKOVIĆ“

Predstavnici Gradske opštine Obrenovac i predstavnici Grada Beograda obišli su kamp Odreda izviđača „Zvezdan Nedeljković“ na Zabrežju gde su tokom prethodnih dana instalisani solarni paneli, sredstvima obezbeđenim iz budžeta Grada Beograda.

Kako navodi gradski menadžer Miroslav Čučković i grad Beograd i opština Obrenovac su od samog osnivanja uz Odred izvidjača „Zvezdan Nedeljković“ obezbeđujući sve ono što je potrebno za funkcionisanje samog odreda.

„Solarni paneli koji su instalisani jesu produkt Skupštine grada i ponosan sam na činjenicu da smo to uradili od trenutka kada su oni to od nas zahtevali. Dao sam nalog da Skupština grada isfinansira i rasvetu na ovom ovde prostoru i pristupni put, kako bi mogli i vrtići i osnovne škole da pristupaju ovoj ovde lokaciji, da masovno vršimo obuku mališana o tome šta je i kakav značaj zaštite prirode.“ – rekao je gradski menadžer Miroslav Čučković.

Briga o deci i mladima je prioritet u radu lokalne uprave, a ovakav vid druženja uz aktivnosti i edukaciju o zaštiti prirode doprinosi tome da deca odrastaju u jednom zdravom okruženju i da se distanciraju od računara i telefona. Opština Obrenovac posvećuje mnogo pažnje radu sa decom i iz tog razloga u velikoj meri pomaže aktivnosti udruženja izviđača.

„jako je bitno je da se deci u pravo vreme i na pravi način skrene pažnja koliko je važan boravak u prirodi i sticanje nekih veština koje će im trebati kasnije u životu. Ono što je jako bitno je da oni te uslove imaju i to mogu da nauče zajedno sa obrenovačkim izviđačima. Ukoliko mi budemo dovoljno logistike davali svim udruženjima koja se bave decom, na taj način ćemo i pomagati svoj deci da se druže i da stiču ta znanja koja smo mi kao mlađi sticali kroz igru.“ – rekao je predsednik GO Obrenovac, Miloš Stanojević.

Starešina Odreda izviđača „Zvezdan Nedeljković“, Aleksandar Petrović, zahvalio se opštini i Gradu Beogradu na pomoći i naglasio da svaka pomoć i podrška ovom odredu mnogo znači, a kako kaže opština Obrenovac je uvek tu kada je pomoć potrebna.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *