POETSKI TEATAR – PREMIJERA PREDSTAVE „KLAUSTROFOBIČNA KOMEDIJA“ U OBRENOVCU

Članovi „Poetskog teatra“ su pred obrenovačkom publikom premijerno izveli predstavu „Klaustrofobična komedija“ po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Duška Aškovića.

Kovačević je „Klaustrofobičnu komediju“ pisao pre više od 30 godina.

– Pisao sam je sa osećanjem da živimo u teskobi koja se prikriva povremenim otvaranjem prozora. Izlazak iz te naše teskobne kuće – domovine, u zemlje „slobode“ – najčešće u Italiju, bilo je osećanje odlaska na vikend zatvorenika osuđenih na život u komfornom zatvoru i pod budnim okom „jedne od najboljih evropskih policija“. Čovek može biti zaglavljen u liftu kao i u državi, kaže Sava odžačar u ulozi radničke sirotinje i tamnoputog Otela – čoveka zaljubljenog u život koji mu je nedostižan. Podnaslov ove gorke komedije mogao bi biti i naslov: Pozorište potkazuje život. To je tačna i valjda jedina čestita strana potkazivanja kao želje za istinom – kazao je svojevremeno o predstavi Dušan Kovačević.

Glumci „Poetskog teatra“ su na ovoj predstavi radili šest meseci i svoje uloge su verno dočarali obrenovačkoj publici. Nakon izvođenja predstave reakcije publike su bile pozitivne, a i sami glumci nisu krili svoje oduševljenje jer, kako kažu, najteže je igrati pred svojom publikom.

Glumica Teodora Petrović je izjavila da misli da su izvođenjem ove predstave ispunili svoja očekivanja, možda ih čak i nadmašili.

„Igrati nešto što je već poznato publici, svakako da nije lako, ali mi smo toliko bili uključeni u ovaj proces. Svako od nas je radio ne samo na svojoj ulozi, već i na ulogama svojih kolega i svi smo negde zaista pokušali da razumemo te ljude. Ja duboko verujem da je za glumu izuzetno bitno razumeti i opravdati svoje likove, a mislim da je to svako od nas uspeo jer smo mogli da se poistovetimo sa njima u svakom trenutku njihovih života, koje vidimo kratko na sceni.“ – rekla je Teodora.

Nakon premijere u Obrenovcu, mladi glumci planiraju da predstavom „Klaustrofobična komedija“ gostuju širom Srbije.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto:Printskreen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *