POLJOPRIVREDNI PROIZVOĐAČI MOGU PODNETI ZAHTEV ZA POVRAĆAJ AKCIZE ZA DIZEL GORIVO

Iz Kancelarije za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac podsetili su građane, vlasnike poljoprivrednih gazdinstava, da je neophodno da obnove registraciju gazdinstva. Naime, preregistracija poljoprivrednog gazdinstva jedan je od preduslova za mnogobrojne subvencije.

Obnova poljoprivrednih gazdinstava počela je 3. januara i trajaće tokom cele godine, odnosno dok bude bilo aktivnih zahteva poljoprivrednika. Obnovu gazdinstva zainteresovani poljoprivrednici mogu obaviti svakog dana, od 7.30 do 15.30 sati, u zgradi Posavine.

Ove godine, poljoprivrednici mogu zatražiti povrat akcize koju su platili na dizel ili bio gorivo.

– Od juče je moguće podneti zahtev za povrat akcize koja je plaćena na dizel. Naime, ova subvencija se odnosi na poljoprivredne proizvođače koji obrađuju zemlju – navela je Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac.

Zahtev za povrat akcize na dizel gorivo podnosi se u Kancelariji za poljoprivredu, gde naglašavaju da je izuzetno važno da se poljoprivredni proizvođači najpre pojave sa zahtevom za preregistraciju poljoprivrednog gazdinstva, kako bi sada i u narednom periodu imali priliku da ostvare prava na subvencije.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *