PORODICA MIROSAVLJEVIĆ IZ OBRENOVCA OSTVARILA PRAVO NA SUBVENCIJU DRŽAVE ZA KUPOVINU PRVE NEKRETNINE

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević obišli su porodicu Mirosavljević iz Obrenovca, koja je ostvarila pravo na subvencije za kupovinu prve nekretnine. Reč je o programu koji sprovodi Vlada Republike Srbije, a koji se odnosi na finansiranje subvencija za kupovinu prve nekretnine.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je da su pravo na subvenciju za kupovinu prve nekretnine po osnovu rođenja deteta do sada ostvarile 552 majke.

Kisić je, prilikom posete porodici Ivane Mirosavljević iz Obrenovca, koja je kupila stan uz podršku države, poručila da je ponosna na ovu meru države, koja je jedna od najznačajnijih pronatalitetnih mera i koja je uvedena na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Velika je sreća danas biti u domu porodice Mirosavljević, upoznati njihova dva sina Janka i Jakova. Pravo na ovu subvenciju imaju sve žene koje rode dete, bez obzira koliko imaju godina, kao i koje je dete po rođenju, bez obzira da li su u radnom odnosu ili ne, da li su u braku ili ne, uslov je da dete ima do godinu dana, da u tom periodu predaju zahtev, kao i da nisu vlasnice nekretnina na području Republike Srbije.“ – navela je Kisić.

Kisić je izrazila nadu da će se još više majki prijaviti za ovu vrstu podrške države, jer će to značiti da se rađa sve više dece.

„Sve što radimo i gradimo je za dobrobit naše dece i da nas bude što više”, poručila je Kisić.

Ivana Mirosavljević, majka dva dečaka, rekla je da je uz podršku države uspela da kupi stan, da nije bilo komplikovano prikupiti potrebne papire, kao i da je u zakonskom roku od 60 dana obaveštena da im je odobrena subvencija.

Maksimalan iznos sredstava koji se može ostvariti ovim subvencijama je 20.000 eura.

„Država je prepoznala potrebu mladih bračnih parova za prvom nekretninom. Postoji niz programa za podizanje nataliteta, a ako programima koje sprovodi Vlada pridružimo one koje sprovodi naša opština, možemo reći da se zaista puno čini, kada je reč o pomoći pri formiranju i podizanju porodice.“ – rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *