POTPISAN UGOVOR O NASTAVKU PROGRAMA „EKO KAMPOVI“


U Sportsko kulturnom centru Obrenovac potpisan je ugovor sa „Centrom dečjih letovališta Beograd“ o nastavku realizacije programa „Eko kampovi“ u okviru kog svi učenici nižih razreda osnovne škole potpuno besplatno borave na najlepšim srpskim planinama. Ugovor su potpisali direktor SKC Obrenovac, Dušan Mitrović i direktor „Centra dečjih letovališta Beograd“, Ivan Jegorović.

U sklopu programa ,,Eko kampovi” učenici borave na Tari, Goču, Rudniku, Bukulji i Divčibarama u odmaralištima „Centra dečijih letovališta i odmarališta Beograd”. Program se sprovodi preko JP Sportsko kulturni centar Obrenovac, a u potpunosti ga finansira Gradska opština Obrenovac.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, rekao je da će prva grupa učenika na rekreativnu nastavu otići već u nedelju 5. novembra, a reč je o učenicima koji tokom prethodne školske godine nisu putovali, dok će tokom naredne godine deca ponovo, nekim ustaljenim redom, krenuti put odmarališta. Ono što je novina u odnosu na prethodne godine, što se tiče ovog projekta, kako navodi predsednik, je izlazak u susret zahtevu prosvetnih radnika da deca ne putuju tokom raspusta već da se ovaj program tretira kao rekreativna nastava u toku školske godine. Predsednik je naglasio da će se lokalna samouprava potruditi da ovaj projekat živi još dugo godina.

Program „Eko kampovi“  je jedinstven u Srbiji, a uspešno se realizuje već jedanaest godina zaredom i veoma je značajan za pravilan razvoj mališana. Opština Obrenovac prepoznaje interes dece u zdravstvenom smislu ali i u ekološkom i socijalnom smislu gde se deca razvijaju učeći o prirodi uživajući u prirodi.

Direktor „Centra dečijih letovališta i odmarališta Beograd” Ivan Jegorović izrazio je zadovoljstvo zato što opština Obrenovac ima sluha za ovakav vid brige o deci koji je jako važan za zdravlje dece i dodao da je on u ovom projektu od samog početka. Tada je kao pomoćnik predsednika opštine zajedno sa tadašnjim predsednikom opštine Miroslavom Čučkovićem učestvovao u rađanju ovog programa, kao direktor SKC Obrenovac sprovodio program i danas kao direktor „Centra dečijih letovališta Beograd“ može da kaže da je ovaj projekat od vitalnog značaja za ulaganje u zdrav život i budućnost dece Obrenovca.

Deca tokom svog sedmodnevnog boravka kvalitetno provode vreme, imaju ekološke radionice, ekološke kvizove, upoznaju se sa okolinom, geografskim područjem i uživaju u svim blagodetima kako čistog planinskog vazduha, tako i samog smeštaja u odmaralištima.

Direktor SKC Obrenovac, Dušan Mitrović, osvrnuo se na važnost samog smeštaja dece i naglasio da su svi objekti „Centra dečjih letovališta Beograd“ sređeni, uređeni i prilagođeni deci, da je hrana dobra, da ima dosta zabavnih sadržaja za najmlađe i da je briga o deci na visokom nivou.

Predstavnici Gradske opštine Obrenovac redovno obilaze decu u ovim odmaralištima kako bi se i sami uverili u kvalitet usluga, a i uživali u dečjoj radosti.

Cilj ovog projekta je bolji i kvalitetniji način života, a akcenat je na očuvanju zdravlja dece i omladine sa teritorije opštine Obrenovac.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *