POTPISANI UGOVORI SA GRAĐANIMA ZA REALIZACIJU PROJEKATA ENERGETSKE SANACIJE

U sali Skupštine opštine Obrenovac danas su potpisani ugovori sa građanima koji su aplicirali na Javnom pozivu za sufinansiranje mera energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova. Zahvaljujući ovom projektu, građani će dobiti sredstva za zamenu stolarije, grejača, kao i za ugradnju toplotnih pumpi i solarnih panela.

Predsednik Komisije za privredu i razvoj opštine Obrnovac Predrag Jovanović ovom prilikom zahvalio je Vladi Republike Srbije i Ministarstvu rudarstva i energetike, koji su u ovaj projekat u Obrenovcu investirali sredstva u visini od 6,5 miliona dinara, koliko je u realizaciju projekta uložila i Gradska opština Obrenovac.

– Zaista želimo da pomognemo našim građanima koji imaju potrebu za zamenom stolarije, prozora, sanacijom krova, ali i zamenom kotlova na čvrsto gorivo, naime kroz realizaciju ovog projekta nastojimo da utičemo na smanjenje emisije štetnih gasova. Takođe, deo projekta su i ugradnja toplotnih pumpi i solarnih panela. Ovaj program govori nam da je država ozbiljna u namerama da reši problem zagađenja u Srbiji – naveo je Jovanović.

Građani koji su aplicirali i dobili sredstva putem javnog poziva, ostvariće pomoć u iznosu od 35% do 50% pomoći za zamenu stolarije, postojećih grejača, ugradnju toplotnih pumpi i solarnih panela.
Jovanović je ovom prilikom pozvao građane, da podnesu pijave kada bude objavljen naredni javni poziv za sufinansiranje mera energetske efikasnosti.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *