PREDSTAVA „TAŠTA NE PRAŠTA“ U SKC OBRENOVAC

Na velikoj pozorišnoj sceni Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” u sredu, 3. aprila sa početkom u 20.00 sati biće odigrana predstava ”Tašta ne prašta” u izvođenju sastava ”Kruševac Geto”.

Nikola Trišić Triša i Nikola Milenković Čami čine dvojac poznatiji kao „Kruševac Geto“ koji na društvenim mrežama prati više od 600.000 ljudi, a svi kojima je njihov humor privlačan oduševljeni su i njihovim izvođenjem uživo.

Ukratko o predstavi “Tašta ne prašta”

Snežana i Slobodan su sredovečni bračni par koji je u teškoj finansijskoj situaciji zbog neplaćenih rata kredita. Kao što je svakim danom dolazak izvršitelja na njihova vrata bliži, tako je i netrpeljivost među njima veća. 

Snežana kreće u banku kako bi zamolila da se rok za plaćanje produži, pri odlasku kaže Slobodanu da će njena majka Živkica da dođe na ručak, pa on treba da je ugosti dok se ona vrati.

Živkica dolazi i saopštava Slobodanu da će otići na neko bolje mesto i govori mu da to pažljivo saopšti Sneži kako se ona ne bi potresla. Slobodan je razumeo da se Živkica razbolela i da će ih uskoro napustiti.

Ustvari istina je da je bolje mesto na koje se Živkica seli Ribarska Banja. Ona će tamo otići sa svojim novim partnerom, propalim kockarom Banetom. Bane nagovara Živkicu da proda kuću od 200 kvadrata kako bi kupili stan u Ribarskoj Banji.

Slobodan saopštava Snežani ono što je on razumeo, da je Živkica bolesna i da neće dugo izdržati. Snežana se vremenom pomirila sa tom činjenicom i kapira da bi Živkičin odlazak išao njima u prilog zato što bi dobili kuću koja bi rešila njihove finansijske probleme. 

Snežana se dogovara sa sestrom Marijanom da se odrekne svog dela kuće zato što je ona udata za bogatog biznismena i već ima dovoljno novca. 

Bane iznenada umire i ostavlja kockarske dugove na Živkicu koja je primorana da proda sve što ima da bi ih namirila. Pošto nema gde ona će godinu dana provesti kod Snežane i Slobodana.

Ova predstava nam pokazuje da ljudi zbog materijalne sigurnosti zaboravljaju na prave stvari kao što su ljudskost i dobrota čak i prema najmilijima. Tašta, Živkica pokazuje kako je u životu sve promenjivo i da ne trebamo da se radujemo stvarimo pre nego što se one dese.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”.

Cena ulaznice je 1200,00 dinara.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *