PREDSTAVLJENO IDEJNO REŠENJE NOVOG MOSTA NA KOLUBARI

Nadležnima u Gradskoj opštini i zaposlenima u javnim preduzećima, predstavnici Javnog preduzeća za izgradnju predstavili su idejno rešenje novog mosta na Kolubari.

Dužina mosta iznosi 375 metara, a sa pristupnim saobraćajnicama imaće 720 metara. Planirano je da novi most na Kolubari ima duple trotoare, dvosmerne biciklističke trake, razdelno ostrvo, zelene razdelne trake kao i zaštitnu ogradu. U delu puta kod male Kolubare, predviđena je rekonstrukcija, izgradnja dve kolovozne trake i novi nadvožnjak.

„Planirna je izgradnja nove kružne raskrsnice kod restorana Mala Kolubara, takođe i novog nadvožnjaka preko autoputa, zatim planirana je izgradnja i treće kružne raskrsnice od skretanja ka Misođinu i Stepojevcu, dok bi poslednja četvrta raskrsnica bila izgrađena na skretanju za autoput.“ – rekao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, Goran Ćirić.

Ćirić je naglasio da je usvojen Prostorni plan trase brze saobraćajnice Barič-Ostružnica. Ovim prostornim planom predviđena je petlja u Bariču kojom bi se brza saobraćajnica Ostružnica – Obrenovac povezala sa obrenovačkim putem i postojećom petljom autoputa Miloš Veliki. Ovaj plan predviđa saobraćajnicu sa duplim kolovoznim trakama do ukrštanja sa obrenovačkim putem.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević je rekao da je putna infrastruktura od velikog značaja za razvoj opštine i da da će saobraćaj u gradu biti rasterećeniji izgradnjom novog mosta na Kolubari.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *