PREDSTAVNICI OPŠTINE I GRADA BEOGRADA OBIŠLI RADOVE NA IZGRADNJI VRTIĆA U BARIČU

U mesnoj zajednici Barič u toku su radovi na izgradnji objekta vrtića „Kolibri“. Građevinske radove danas su obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac i grada Beograda.

Vrtić ”Kolibri” dobiće novih 9 soba i multifunkcionalnu salu, kao i idealne uslove za boravak dece i rad. Naime, novi objekat biće veći nego prethodni, te će i veći broj dece imati priliku da ovde boravi.

– Deca će u ovom objektu imati prostorije opremljene modernom opremom, kao i savremene uslove za rad. Prema rečima izvođača radova, radovi dobro napreduju, što me posebno raduje. Završetak radova na ovom objektu očekuje se krajem godine – rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević.

On je istakao, da će na prostoru oko novoizgrađenog objakta biti postavljeno novo igralište koje će deci ovog vrtića biti od koristi u slobodnoj igri i zabavi.

– Naglasio bih da ćemo izvršiti kontrolu drveća u dvorištu vrtića ”Kolibri”, kako bismo bili sigurni u bezbednost dece koja će ovamo provoditi vreme. Svako stablo koje je potrebno ukloniti, koje bi moglo ugroziti bezbednost dece, iseći ćemo. Naravno, kao što smo obećali i nakon izgradnje novog kružnog toka, da ćemo stara stabla zameniti novim, tako ćemo i na ovom dvorišnom prostoru upotpuniti sadržaj drvećem i zasaditi stabla koja nedostaju – naveo je Stanojević.

Ovaj objekat je od izuzenog značaja, budući da će u velikoj meri uticati na smanjenje liste čekanja za upis dece u vrtiće, ali kako ističe Stanojević pored navedenog, novi objekat vrtića Kolibri značajno će povećati kvalitet usluga vrtića za decu iz Bariča i okolnih mesta.

On je ovom prilikom podsetio i na projekat nadogradnje vrtića ”Zeka”, kao i na neke idejne projekte koji bi dodatno rešili problem nedostatka mesta za upis dece u vrtiće.

Gradski menadžer Miroslav Čučković prilikom obilaska građevinskih radova u Bariču, naglasio je da će se u narednom periodu raditi na poboljšanju uslova rada za osoblje koje je zaposleno u predškolskim ustanovama.

– Skupština Grada Beograda donela je odluku čija je primena počela. Naime, povećane su zarade svim zaposlenima u predškolskim ustanovama u Obrenovcu, odnosno na teritoriji celog Beograda. Takođe, pomenuo bih da mi je posebno zadovoljstvo što smo na poslednjoj sednici Skupštine doneli odluku o izdvajanju sredstava u iznosu od 18 miliona dinara koja su opredeljena za kupovinu i nabavku nameštaja za opremanje novog objekta vrtića ”Kolibri” – rekao je Čučković.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *