PREDSTAVNICI OPŠTINE POVODOM PRVOG SEPTEMBRA POSETILI ŠKOLU U BALJEVCU

Predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda povodom početka školske godine obišli su osnovnu školu u Baljevcu u kojoj nastavu ove godine pohađa osam učenika, od kojih je samo jedan đak prvak.

Izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Draževac“, škola u Baljevcu, jedna je od najstarijih na teritoriji Gradske opštine Obrenovac pa je letnji raspust iskorišćen za renoviranje dve učionice kako bi se učenicima obezbedili adekvatni uslovi za rad.

Direktorka Osnovne škole ”Draževac” Gordana Vujačić napominje da će u jednoj renoviranoj učionici biti izvođena nastava, dok će se druga prostorija koristiti kao fiskulturna sala.

Srećnu i uspešnu novu školsku godinu učenicima je poželeo predsednik opštine Obrenovac, Miloš Stanojević i naglasio da su škole u seoskim mesnim zajednicama podjednako važne kao i one u gradu. Predsednik Gradske opštine Obrenovac podsetio je da je pored besplatnih udžbenika grad Beograd od ove godine obezbedio i besplatne vrtiće za svu decu.

„Decu nakon 1. septembra očekuju dani učenja, upoznavanja sa učiteljicom i drugarima, međutim najvažnije od svega pomenutog jeste da iz ove škole izađu kao dobri ljudi koji će u budućnosti razvijati svoja sela, opštine i gradove.“ – naveo je Stanojević.

Nastava u školi u Baljevcu, kao i u svim drugim školama, se u prve dve nedelje organizuje kroz tematsku nastavu u okviru koje se mogu realizovati radionice i druge aktivnosti usmerene ka negovanju vrednosti međusobnog poštovanja, saradnje i solidarnosti, uz uvažavanje različitosti.

Neki od tematskih dana su:

„Moja škola je moj drugi dom – pravila ponašanja“

„Ja volim i poštujem sebe i druge“

„U carstvu drugarstva“

„Magična moć reči“

„Kad se male ruke slože, sve se može“…

Škole će takođe tokom prve nedelje organizovati razgovore sa svim akterima školskog života.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *