PREGOVORI O SARADNJI OO SNS OBRENOVAC I UG „ZA NAŠ OBRENOVAC“

U prostorijama opštinskog odbora SNS Obrenovac održana je konferencija za novinare, a tema konferencije bili su pregovori o potencijalnoj saradnji OO SNS Obrenovac i UG „Za naš Obrenovac“.

Udruženje građana „Za naš Obrenovac“ je na nedavno održanim lokalnim izborima ostvarilo dobar rezultat osvojivši 16,36 % glasova, odnosno 9 odborničkih mandata u lokalnom parlamentu. Uzimajući u obzir da je ovo udruženje dobilo podršku jednog dela građana Obrenovca, a kako je Opštinski odbor SNS Obrenovac uvek spreman za saradnju sa onim ljudima koji rade za interese Obrenovca i njegovih građana, a ne za svoj lični profit, predsednik OO SNS Obrenovac, Milorad Grčič, pozvao je predstavnike udruženja na pregovore o saradnji.

„Stav naše stranke je da razgovaramo sa svim političkim faktorima, sa svim činiocima koji su na izborima zadobili poverenje nekog procenta građana, a koji nisu u kampanji prešli neke crvene linije koje su uvek jasno izdefinisane i koje pokazuju da li je nekoj grupaciji, bez obzira da li je to stranka, udruženje ili pojedinac, najvažnije da ostvare neki lični profit ili da urade nešto za svoju mesnu zajednicu, svoju ulicu, zgradu, opštinu i u krajnjoj liniji, a to je pod jedan, za svoju zemlju i svoju državu.“ – rekao je Milorad Grčić.

Predsednik UG „Za naš Obrenovac“, Đorđe Janjić naglasio je da je ovo udruženje, kao odgovorna grupacija, sa zadovoljstvom prihvatilo poziv na pregovore o potencijalnoj saradnji, navodeći kako su u kampanji obećali da će se boriti da Obrenovac bude bolje mesto za život, a ovi pregovori im otvaraju vrata ka realizaciji obećanog.

„Posebno smo vam zahvalni iz tog razloga što smo svesni da vam za bilo kakvu većinu ili za bilo kakvo donošenje odluka nije potreban niko osim vas samih i vaše koalicije i posebno nam je drago što ste nam dali to poverenje da želite da čujete naše mišljenje, da želite da čujete probleme o kojima smo mi pričali i ideje o kojima smo govorili u lokalnoj kampanji i u kom smeru bi opština trebala da ide u narednom periodu.“ – rekao je Đorđe Janjić.

Rešavanje problema zagađenja od strane fabrike „Mei Ta“, zakrčenje Kolubarskog mosta gde bi hitno trebalo da se napravi novi most, nove ulice, nova parking mesta, pitanje gradnje cementare u Ratarima, podizanje lokalne poljoprivrede na viši nivo, da pored sportskih klubova još neke grupe ljudi budu ubačene u program „EKO DINAR“, su neki od problema građana Obrenovca za koje se ovo udruženje zalaže, a koje je Đorđe Janjić predočio predstavnicima OO SNS Obrenovac uz obrazloženje da to sami, kao udruženje građana, bez saradnje sa lokalnom vlasti, ne mogu da sprovedu u delo.

„Neka bude da isto gledamo na stvari, ali za most na Kolubari dok ga ja u decembru nisam pomenuo, nije ga pomenuo niko. Što se tiče fabrike „Mei Ta“ svestan sam pritužbi građana, Mei Ta je ozbiljan privredni subjekt u Obrenovcu, i Mei Ta i cementara koja je posebno diskutabilna, i sve ostale stvari ostavljaju ozbiljan prostor za razgovor, tako da ako nama bude zajednički cilj da izgradimo i most i ulice i rešimo ove ekološke probleme, sa ciljem i željom da rešimo sve probleme koji muče građane Obrenovca, onda ćemo zasigurno napraviti neki dogovor.“ – rekao je Milorad Grčić.

Pregovori između OO SNS Obrenovac i UG „Za naš Obrenovac“ biće nastavljeni u narednim danima.

Autor: Svetlana Ilić, lokalnenovine.rs

Foto: Jovana Ilić, lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *