PRODUŽENI ROKOVI ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA SUBVENCIJE PO HEKTARU

U prethodnom periodu Kancelariju za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac posetio je veliki broj poljoprivrednih proizvođača, koji su došli sa ciljem da obnove registraciju poljoprivrednog gazdinstva, ali i predaju zahtev za raspisane subvencije namenjene poljoprivrednicima.

Iz Kancelarije za poljoprivredu navode, da je najveći broj poljpoprivrednika podneo zahtveve i izvršio preregistraciju poljoprivrednog gazdinstva, međutim, kako kažu, rok za podnošenje zahteva za subvencije po hektaru produžen je do 1. aprila tekuće godine.

Administrativne obaveze postavljene pred poljoprivrednike, poljoprivredni proizvođači obavljali su samostalno, putem platforme E-agrar, dok je jedan broj obrenovačkih poljoprivrednika, kako bi ispunili sve zahteve, dolazili u prostorije Kancelarije za pooprivredu opštine Obrenovac, gde su uz pomoć službenika uspešno rešavali neophodne adminsitrativne zahteve.

U martu ove godine, poljoprivrednici mogu očekivati isplatu i za biljnu proizvodnju.

– U narednom periodu, poljoprivrednici bi trebalo, da prilikom kupovine goriva na pumpama prijave broj gazdinstva, nakon čega mogu doći kod nas u Kancelariju i podneti zahtev za povraćaj sredstava u iznosu od 50 dinara po jednom hektaru – rekla je Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *