PROJEKAT POKRETNA APOTEKA KREĆE IZ DRAŽEVCA

Pokretna apoteka počela je da radi danas u Draževcu.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić rekla je da je cilj tog projekta da svim građanima koji žive u manjim mestima budu dostupni lekovi.

Radojević Škodrić je navela da će radno vreme pokretne apoteke biti od 8.00 do 14.00 časova i da će se zadržati sedam dana u Draževcu, ali da će ponovo dolaziti jednom mesečno kako bi građani mogli da uzmu lekove.

„Cilj ovog projekta je da svim građanima koji se nalaze u manjim mestima gde nema apoteke ili se apoteke nalaze daleko da im budu dostupni lekovi, kako na recept tako i lekovi koji se kupuju kao i sve drugo što se nalazi u svakoj drugoj apoteci“, rekla je Radojević Škodrić.

Ona je dodala da će se pokretna apoteka kretati ne samo po Beogradu već i u unutrašnjosti Srbije.

„Sada za početak krećemo sa jednom apotekom, ukoliko se pilot projekat pokaže kao dobar onda će se uključiti više apoteka“, navela je ona.

Radojević Škodrić je istakla da je u Draževcu postojala apoteka do kovid pandemije 2020. godine, kao i da se razmišlja da se ponovo otvori u tom mestu.

„Razgovarala sam sa direktorom Doma zdravlja i direktorom apotekarske ustanove Beograd o mogućnosti da vratimo stacionarnu apoteku, jer je to bitno za građane“, navela je ona.

Dodala je da se ovaj projekat, zajedno sa svim ostalim u zdravstvu, sprovodi u cilju toga da se zdravstvene usluge približe svakom građaninu, bez obzira na to gde živi.

Direktor Doma zdravlja Obrenovac Miloš Peković zahvalio je direktorki RFZO što je pilot projekat započela u ambulanti u Draževcu.

„Apoteka u stacionarnoj zgradi je u planu da se otvori u naredna dva meseca, a radno vreme ambulante ubuduće svih pet dana u nedelji je od 7.00 do 14.30“, rekao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *