PROJEKAT „ŠKOLSKI SPORT“ – POČELA ŠKOLSKA TAKMIČENJA U ODBOJCI

Na terotoriji Gradske opštine Obrenovac započelo je opštinsko takmičenje školaraca u odbojci u okviru projekta „Školski sport“ koji sprovodi Beogradska asocijacija za školski sport u saradnji sa lokalnim samoupravama.

„Imamo prijavljenih 9 osnovnih i tri srednje škole. Učešće je uzelo preko 300 dečaka i devojčica. Danas počinjemo sa odbojkom, do kraja prvog polugodišta biće i takmičenje u košarci, dok nas u drugom polugodištu očekuje mali fudbal kao i manifestacija Mala školska olimpijada.“ – rekao je Igor Vjetrović, predsednik Komisije za sport GO Obrenovac.

Cilj projekta „Školski sport“ je animiranje dece da se bave fizičkim vežbanjem, kroz zabavu i igru, i da se zadovolje osnovni prioriteti školskog sporta: sveobuhvatnost, prepoznavanje talenata i zdravstveni aspekt. Glavni cilj školskog sporta je fizički, intelektualni, moralni, socijalni i kulturni razvoj svih učenika.

Takmičenje školskih ekipa u odbojci trajaće do 29. septembra, a utakmice će se održavati u sportskoj hali SKC Obrenovac. Najbolje ekipe kvalifikuju se za gradsko takmičenje u odbojci.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *