PROŠIRENJE VRTIĆA „ZEKA“ I BESPLATNI ČASOVI ENGLESKOG ZA PREDŠKOLCE U OBRENOVAČKIM VRTIĆIMA

U svim vrtićima predškolske ustanove „Perka Vićentijević“ u Obrenovcu od juče se, za svu decu predškolskog uzrasta, organizuju besplatni časovi engleskog jezika. Tim povodom Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čomagić zajedno sa predstavnicima Gradske opštine Obrenovac i grada Beograda posetila je vrtić „Zeka“.

„Drago mi je da smo u Obrenovcu, kao i to da su u Obrenovcu i u celom gradu Beogradu, u svim opštinama, u svim vrtićima, počeli ovi časovi. Malo smo kasnili zbog same procedure javne nabavke, međutim sve je uspešno zvršeno i deca od danas imaju časove. Ima dovoljno predavača i radi se u skladu sa programom koji je predviđen za njihov uzrast i verujemo da će se deca kvalitetno spremiti za polazak u školu,“ – izjavila je Čomagić.

Čomagić je govorila i o projektu proširenja vrtića ”Zeka” i naglasila da će na inicijativu Miroslava Čučkovića, Grad Beograd uložiti određena sredstva kako bi se otvorilo dodatnih 100 mesta u ovom objektu.

„Mi već za početak naredne godine spremamo otvaranje vrtića u Bariču. Drago nam je da imamo sve potrebne informacije sa terena, te možemo zajednički praviti planove. Gospodin Čučković nam je ukazao na opciju dogradnje i otvaranja dodatnih kapaciteta u ovom objektu i naravno da smo svi prihvatili tu ideju.“ – rekla je Aleksandra Čomagić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, rekao je da će se nakon izgradnje novog objekta vrtića ”Kolibri”, deca iz Bariča iz vrtića ”Ružica” vratiti u vrtić ”Kolibri”, kao i da će vrtić u Belom Polju ostati slobodan za prijem nove dece iz gradskog dela opštine.

„Nakon završetka radova na izgradnji novog vrtića ”Kolibri”, kao i posle dogradnje vrtića ”Zeka”, naš sledeći korak biće mesna zajednica Draževac, kako bismo i u tom delu naše opštine izgradili objekat gde će boraviti deca sa područja mesnih zajednica Draževac, Baljevac, Konatice, Jasenak, a možda čak i iz Mislođina i Poljana.“ – rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *