PRVI MEMORIJALNI TURNIR „MAKSIM VUJIĆ“

U organizaciji Vaterpolo kluba „TENT“ održan je prvi memorijalni turnir „Maksim Vujić“ u znak sećanja na tragično nastradalog malog Maksima koji je bio član ovog kluba, voleo ovaj sport, a pre dve godine je, na Bogojavljenje, prvi stigao do Časnog krsta.

Turnir je organizovan sa željom da treneri i članovi kluba sačuvaju uspomenu na tragično nastradalog druga.

„Naš Maksim je na ovim bazenima naučio da pliva i ovde je i odlučio da bude vaterpolista jednog dana. Na žalost, 5. januara prošle godine on nije stigao na trening, moram da naglasim, ne svojom krivicom. Mi se kao porodica svakog dana borimo sa ogromnom tugom i dok čekamo pravdu, moram reći, da su nam ogromna podrška upravo ljudi koji čuvaju uspomenu na naše dete.“ – rekla je Maksimova mama Aleksandra.

Učešće na ovom turniru pored Vaterpolo kluba „TENT“ uzele su ekipe iz Šapca, Zemuna i Valjeva a bacanjem lopte i pištaljke u vodu, koje je bacio Maksimov rođeni brat, označen je početak prvog memorijalnog turnira „Maksim Vujić“.

Miloš Čubrić predsednik VK“TENT“ naglasio je da su se sve ekipe rado odazvale, iako turnir nema takmičarski karakter, već je organizovan sa jednim jedinim ciljem – sačuvati uspomenu na Maksima.

„Maksima se svi sećaju veoma pozitivno. To je bio jedan veseo momak, kao i sva deca njegovog uzrasta. Odskakao je time da je bio previše vedar, bio je živ, pričljiv, pamtićemo ga samo kao super dobrog momka. Maksim je u stvari simbol igre, simbol života. Na žalost tragično se završio njegov život, ali mi njega nećemo nikad zaboraviti i ovaj turnir će trajati dokle nas bude bilo. Iskoristiću ovu priliku da opomenem i zamolim sve nas „NE BRŽE OD ŽIVOTA“ – rekao je Čubrić.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: VK „TENT“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *