PRVI POLJOPRIVREDNI KARAVAN „NAJDOMAĆIN 2024“ STIŽE U OBRENOVAC

Poljoprivredni karavan „Najdomaćin 2024“ u nedelju 10. marta stiže u Obrenovac. Izbor za „Najdomaćina“ održava se po drugi put uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i obići će 10 gradova u Srbiji.

Vreme početka događaje je u 9 sati u delu grada Vašarište u Obrenovcu. Prisutnima će se obratiti i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, a pored nje biće prisutan i predsednik GO Obrenovac Miloš Stanojević.

Poljoprivrednici će tokom ovog dogadjaja moći da razmene iskustva, ali i da čuju savete stručnjaka. Očekuje ih i bogat kulturno- umetnički program.

Počele prijave za „Najdomaćina 2024“

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine. Prijave za „Najdomaćina 2024“ počele su 1. marta, a trajaće sve do 30. septembra 2024.

Ukupan ovogodišnji nagradni fond iznosiće više od 7.000.000 dinara, od čega će deo biti robne nagrade za najbolje domaćine regiona. Poljoprivredni karavan će ove godine obići više od 10 gradova širom Srbije.

Prijavljeni će se rangirati u 5 kategorija: ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i organska proizvodnja, a Najbolji domaćin Srbije će biti nagrađen sa čak 2.000.000 dinara za dalja ulaganja, dok će po dvoje najboljih u svakoj od kategorija osvojiti svaki po pola miliona dinara.

Ukupno 11 vrednih novčanih nagrada.

Učesnike očekuje 11 nagrada i brojne robne nagrade koje će domaćini dobiti na karavanima. Te robne nagrade biće u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta.

Pored vaših prijava relevantan žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji najbolja poljoprivredna gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti top liste.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

Izvor: Blic

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *