RADNIČKI ZADRŽAO ŠEFA STRUČNOG ŠTABA

Srpskoligaš iz Obrenovca, Radnički je prvi deo prvenstvene trke završio na petom mestu, sa 25 bodova. Nanizao je sedam pobeda i četiri remija, uz četiri poraza, i gol-razlikom 23:18. Crveni sa Vašarišta, za vodećim Zemunom i Zvezdarom zaostaju devet, a za trećeplasiranim Teleoptikom osam bodova.

Da je velika bodovna razlika, možda, čak i nedostižna, svesni su dobro svi u Obrenovcu, pa sve ukazuju da je za Radnički jesen bila neuspešna.

– Na igrače sam ljut i rekao sam im pre praznika da smo morali bolje. Zimujem o sa samo 25 bodova, uz dužno poštovanje prema Sinđeliću, GSP Polet Dorćolu i Radu, morali smo da trijumfujemo. Sa tih neplanirano izgubljenih devet bodova bili bismo u vrhu Srpske lige Beograd. Razočarali smo, plasman na peto mesto svakako je neuspeh – kaže Marko Babić, predsednik Radničkog.

Na obali Kolubare nema talasa ni tektonskih potresa zbog slabijeg plasmana, sve je tiho, igrači su na odmoru, ali ima aktivnosti da biu se nastavak takmičenja dočekao što spremnije.

– Iako smo morali da budemo uspešniji, Jovan Markoski zadržao je funkciju šefa stručnog štaba. Jači smo za Gorana Boškovića i biće prvi pomoćnik, Dragiša Simić radiće sa golmanima, za kondiciju je zadužen Nikola Saboljev, dok će analitičar Miloš Simić iz omladinske škole biti uz prvi tim.

Uz ekipu će i na proleće biti Jovan Markoski, sa pojačanjima u stručnom štabu, ali biće promena i u igračkom kadru.

– Prijateljski smo se rastali sa nekolicinom igrača. Kapiten Nenad Ivanić otišao je u Zvezdaru, dok su Igor Zonjić, Sava Milovaniović i Vukašin Jovković rešili da potraže druge sredine. U finišu smo pregovora sa nekolicinom dobrih igrača i verujem da ćemo ovih dana obelodaniti njihova imena.      

Markoski je za 18.januar zakazao prozivku igrača i start priprema za nastavak prvenstva. Marko Babić, veruje da Radnički može bolje i nada se uspešnijim igrama i rezultatima.

– Jesenas smo podbacili, pa i razočarali, ali uz kostur tima, pojačanja i nekolicinu talentovanih omladinaca iz našeg pogona, ubeđen sam da ćemo igrati za oko i dušu, u sporskom duhu i ambijentu, učinićemo sve da obezbedimo što bolji plasman. Znam da ćemo biti igrački jači i ako se ukaže prilika umešaćemo se u borbu za vrh. Imamo pravo na nadu i optimizam, verujem da će proleće biti bolje – jasan je Marko Babić.

Izvor: Sportski žurnal

Foto: R.Joskić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *