RADOVI NA IZGRADNJI DEONICE PUTA KOJA POVEZUJE MISLOĐIN I STEPOJEVAC

Predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda obišli su danas Mesnu zajednicu Konatice. U ovoj mesnoj zajednici započeli su radovi na rekonstrukciji puta Mislođin – Draževac – Konatice, u dužini od 12,9 kilometara, ali i postavljanje nove ograde oko porte hrama Svetog apostola Tome.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević istakao je značaj puta od Mislođina do Stepojevca za građane opštine Obrenovac.

„Ovaj put je važan za mesnu zajednicu Konatice i za sva mesta koja se oslanjaju na ovu saobraćajnicu, ali i za samu opštinu Obrenovac, jer povezuje Obrenovački put sa Ibarskom magistralom. Rekonstrukcijom ove saobraćajnice, podići ćemo nivo bezbednosti saobraćaja, a napomenuću i da će kvalitet izrade same saobraćajnice biti na izuzetno visokom nivou.“ – naveo je Stanojević.

Stanojević je ovom prilikom istakao da je pokrenuta i procedura obeležavnja novih zona škola sa usporivačima saobraćaja kako bi đaci u Konaticama i Draževcu bili bezbedniji u saobraćaju.

Gradski menadžer Miroslav Čučković istakao je da će saobraćajnica na kojoj se trenutno izvode radovi pre svega biti bezbednija za saobraćaj, jer će se, kako ističe, rešiti problemi koji su nekada karakterisali ovu putnu deonicu, a koji su postajali kompleksniji sa dolaskom zimskih meseci i veće količine padavina.

„Posebno ćemo uraditi bezbedonosnu zonu ispred škole u Konaticama i Draževcu, kao i kod crkve, gde su u toku radovi na postavljanju ograde.“ – rekao je Čučković i istakao da se veliki infrastrukturni radovi u opštini izvode zahvaljujući sinhronizovanoj politici Grada Beograda, opštine i države.

Odbornik u Skupštini Gradske opštine Obrenovac Marko Babić naglasio je da se na rekonstrukciju putne deonice koja povezuje Konatice i Obrenovac čekalo dugi niz godina.

„Putna deonica Konatice – Obrenovac veoma je važna za ovaj deo Obrenovca, odnosno za meštane Konatica i okolnih sela. Ovim radovima biće sanirana klizišta do Obrenovca, a radovi će sigurno trajati oko 6 meseci. Izgradnjom ovog putnog pravca, zahvaljujući Gradskoj opštini Obrenovac i Gradu Beogradu završićemo veliki projekat za mesnu zajednicu Konatice.“ – rekao je Babić.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *