RADOVI NA IZGRADNJI KANALIZACIONE MREŽE U BARIČU I MISLOĐINU

U mesnim zajednicama Mislođin i Barič u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže. Radove su obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac i grada Beograda. Radovi se izvode u okviru projekta „Čista Srbija“ koji je koncipiran na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom voda i zemlje.

U mesnoj zajednici Mislođin radovi se izvode u Kovančinoj ulici i glavnom putu koji vodi ka Domu. Projektom je predviđena izgradnja više od šest kilometara kanalizacione mreže i dve crpne stanice.

U okviru projekta „Čista Srbija“ u potpunosti je izgrađena kanalizaciona mreža u mesnim zajednicama Krtinska i Urovci, dok su radovi u toku u mesnoj zajednici Zvečka.Kako navodi direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Branko Matić, očekuje se početak radova na izgradnji mreže kanalizacije u mesnoj zajednici Ratari čime će, kako ističe, biti završeni radovi koji su planirani u opštini Obrenovac u okviru ovog velikog državnog projekta.

„San o kanalizaciji u Mislođinu postaje stvarnost. Uz uređenje prostorije FK Strelac, i sutrašnji početak rekonstrukcije puta od Mislođina do Konatica, ovo je najveće i najvažnije gradilište za stanovnike Mislođina.“ – rekao je predsednik opštine Obrenovac, Miloš Stanojević.

U mesnoj zajednici Barič izvode se radovi na izgradnji 30 kilometara nove kanalizacione mreže, kojom su obuhvaćeni svi delovi ove mesne zajednice. Radovima je obuhvaćena i izgradnja nekoliko crpnih stanica.

„Spremamo se i za izgradnju dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda čime ćemo dodatno poboljšati kvalitet voda u našim vodotokovima, Savi i Kolubari i na taj način će se rešiti jedan od važnijih ekoloških problema u Obrenovcu.“ – naglasio je predsednik opštine Obrenovac, Miloš Stanojević.

„Radovi u Mislodjinu i Bariču na izgradnji kanalizacije u punom su jeku. Belo Polje i Zvečka-Šabački put mogu već da se prijave u JKP „Vodovod i kanalizacija“ za priključenje na mrežu. Ratari i centar Zvečke počinju do kraja nedelje.“ – rekao je gradski menadžer, Miroslav Čučković.

Iz Saveta mesne zajednice Barič ističu da se na radove čekalo decenijama i mole građane za strpljenje.

„Radovi će trajati duži vremenski periodu, te građane molimo za strpljenje. Nakon radova, sve će biti vraćeno u prvobitno stanje, a najvažnije je da će meštani Bariča konačno dobiti novu kanalizacionu mrežu. Takođe, pored ovih građevinskih radova, u Bariču su aktuelni radovi i na izgradnji vrtića, a završetak ovog posla očekuje se početkom naredne godine. Izgradićemo mesto koje će biti udobnije za život.“ – naveo je predsednik Saveta mesne zajednice Barič, Branko Mrđa.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *