RADOVI NA REKONSTRUKCIJI TOPLOVODNE MREŽE

Na teritoriji opštine Obrenovac, na više lokacija, u toku su radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže. Radovi se obavljaju na rekonstrukciji primarne mreže toplovoda, deo mreže koji centralno gradsko jezgro snabdeva toplotnom energijom.

Radove u Ulici Vuka Karadžića, gde će do početka grejne sezone biti zamenjen primar koji snabdeva kompletno gradsko jezgro, obišao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa saradnicima i direktor Javnog komunalnog preduzeća Toplovod, Boris Ivković.

– Radovi se obavljaju na trasi od Maksija do kraja Ulice Vuka Karadžića. Radujemo se da ćemo nakon ovih radova, za centar grada obezbediti zaista pouzdan sistem isporuke toplotne energije. Takođe, radi se na rekonstrukciji primane mreže toplovda u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi, mesto na kome je bilo havarija, a značajan je deo mreže jer snabdeva toplotnom energijom školu i grupu kuća u blizini. U Ulici Miloša Obrenovića aktivno je gradilište, radi se na obnovi mreže u dužini od 100 metara. U narednoj godini završićemo rekonstrukciji toplovodne mreže na području glavne ulice, budući da ove radove izvodimo parcijalno, nastojimo da budemo što je moguće više racionalni, ali i da u najmanjoj mogućoj meri remetimo svakodnevno funkcionisanje građana i trgovinski život u glavnoj ulici – rekao je Boris Ivković, direktor JKP Toplovod.

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević je istakao, da će nakon rekonstrukcije toplovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića, sistem toplovoda biti stabilniji, te će se isporuka toplotne energije i ovom delu opštine Obrenovac tokom zimskog perioda, nesmetano odvijati.

– Radimo na očuvanju našeg sistema grejanja, naime nastojimo da naredna grejna sezona bude uspešna, kao i prethodne. Na više lokacija u Obrenovcu izvode se radovi, kako na rekonstrukciji postojeće, tako i na izgradnji nove mreže toplovoda. Radimo na rekonstrukciji najkritičnije tačke našeg sistema grejanja, dela koji se nalazi u Ulici Vuka Karadžića. Naime, na ovom delu mreže u prethodnoj sezoni bilo je više havarija, koje su dovodile do obustave isporuke toplotne energije – rekao je Stanojević.

On je naveo da će u narednom periodu na svim mestima na kojima je to neophodno biti izvršena rekonstrukcija mreže, kako bi u predstojećim grejnim sezonama sistem nesmetano funkcionisao.

– Planiramo i naredne godine da nastavimo sa radovima na rekonstrukciji mreže sistema toplovoda. Naime, u prethodnom periodu bilo je prijavljivanih kvarova na mreži u delu između naselja Gaj i Rojkovac. Ove godine na pomenutom delu mreže izvršena je sanacija, međutim u planu je da se za sledeću godinu izdvoje sredstva sa kojima će se dodatno rekonstruisati mreža toplovoda u ovom delu opšptine, a sve sa ciljem unapređenja rada sistema – naveo je Stanojević.

Izvor/Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *