REKONSTRUISANI DOMOVI KULTURE U BALJEVCU I UŠĆU

Domovi kulture nekada su bili centar gotovo svakog sela, mesta gde su se okupljali i mladi i stari, održavale igranke, predstave, gledali filmovi, organizovali koncerti, družilo se uz stoni tenis i bilijar. Cilj Gradske opštine Obrenovac je da rekonstruiše postojeće domove po seoskim mesnim zajednicama ili izgradi nove kako bi meštani sela imali prostor gde bi se nalazila mesna kancelarija, ali i prostor za druženje i okupljanje meštana uz kulturno-sportske aktivnosti.

Ovih dana rekonstruisana su dva doma, jedan u Baljevcu, a drugi u mesnoj zajednici Ušće.

„Baljevac dobija lepe i uređene prostorije u seoskom Domu. Naš cilj je da sve domove sredimo da blistaju kao nekad.“ – izjavio je Miroslav Čučković, gradski menadžer.

U Domu u Baljevcu urađeno je gletovanje, krečenje i zamenjena kompletna stolarija, dok je u Domu u Ušću urađena nova fasada i nov krov, a u narednom periodu biće uređena i unutrašnjost.

„Domovi mesnih zajednica su bitne ustanove za naša sela iz prostog razloga što meštani tih mesta imaju svoje potrebe i okupljaju se u samim domovima. Ono što je jako bitno je da Gradska opština Obrenovac mora da vodi računa o tim građevinama, iz prostog razloga, što moraju da budu funkcionalne i bezbedne, da pružaju meštanima svih mesnih zajednica normalne uslove za odvijanje života u samim selima. Novi krov sa fasadom na Domu mesne zajednice Ušće i nove kancelarije u Baljevcu su ulaganja u objekte od velikog značaja za ove mesne zajednice. Bliži nam se i otvaranje Doma mesne zajednice u Vukićevici. Ne smemo da stanemo, svaka mesna zajednica zaslužuje lep i funkcionalan objekat.“ – rekao je predsednik GO Obrenovac, Miloš Stanojević.

Gradska opština Obrenovac vodi evidenciju o stanju svih domova na svojoj teritoriji i shodno tome pravi planove za njihovu rekonstrukciju, kako bi im vratili stari ugled i osposobili ih da ponovo budu stecišta kulture, manifestacija i druženja. Domovi u Skeli, Jasenku i Maloj Moštanici su samo neki od objekata u kojima je neophodno obaviti građevinske radove, a u narednom periodu u planu je i izgradnja mesne kancelarije u Bariču.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *