SAJAM SPORTA U OBRENOVCU

U Sportsko kulturnom centru „Obrenovac” održan je „Beogradski sajam sporta”  u organizaciji Gradske opštine Obrenovac i Sportskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu. Otvaranju sajma prisustvovali su predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa saradnicima, sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, direktor SKC „Obrenovac” Dušan Mitrović i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović.

U saradnji sa Olimpijskom komitetom Srbije, SSAB je obezbedio aktivaciju dece pod nazivom „Budi olimpijac”, koja ima takmičarsko-edukativan karakter. Organizatori sajma su obezbedili prigodne nagrade za tri najuspešnije ekipe koje će predstavljati svoje timove. Sajam sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti. 

Fudbal, košarka, rukomet, odbojka, praktično svi borilački i individualni sportovi su krasili sajam u Obrenovcu na kojem se predstavilo više od trideset sportskih klubova i četiri osnovne škole iz Obrenovca. Obrenovac kao grad sporta koji je iznedrio mnogo dobrih sportista utiče na svoju decu, sklanja ih sa ulica, motiviše da kroz sport stvaraju nova prijateljstva, pravilno odrastaju i grade svoju ličnost. U prilog tome govori činjenica da sva deca sa teritorije opštine Obrenovac mogu potpuno besplatno da se bave sportom, kroz jedinstven projekat u celoj Srbiji „Eko dinar“, koji je na snazi od 2013. godine.

„Imamo više od 50 klubova koji su u programu „Eko dinar” po čemu smo jedinstveni u Srbiji, takođe imamo veliki broj dece koje sama opština Obrenovac podržava kada su u pitanju članarine. Ono što je jako bitno je da nastavimo da obezbeđujemo zdravo bavljenje sportom kada je u pitanju Obrenovac. Naš cilj jeste da čuvamo naš program i da nastavimo sa izgradnjom sportske infrastrukture, koja će služiti našim budućim sportistima da ostvaruju dobre rezultate, kako bi predstavljali Obrenovac u najboljem svetlu i ono što je najbitnije je da budu zdravi, kvalitetni ljudi i sportisti.“ – rekao je predsednik GO Obrenovac, Miloš Stanojević.

Nikola Penić, sekretar za sport i omladinu grada Beograda je rekao da su ovakve manifestacije idealne za mlade koji žele da se bave sportom, kako bi se što bolje upoznali sa sportskim klubovima i programima koji postoje u opštini Obrenovac.

„Mogu da kažem da sam srećan što sam danas ovde i ovo je osmi sajam sporta ove godine. Obrenovac je inače opština koja najviše odvaja za sport, tu je i predsednik opštine koji ima sluha za ovakve programe. Ja se nadam da će ova manifestacija živeti i u godinama koje su pred nama i da ćemo se ponovo družiti.“ – izjavio je Penić.

Nakon uspešno održanih sajmova u Zemunu, Lazarevcu, Grockoj, Savskom vencu, Zvezdari, Starom gradu i Paliluli, Obrenovac je osma u nizu opština gde se održavaju opštinski sportski sajmovi, koji će planiranom dinamikom do kraja godine biti realizovani na teritoriji svih 17 beogradskih opština. 

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *