ŠAPIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI ZELENE PIJACE U OBRENOVCU

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, gradski menadžer Miroslav Čučković i predstavnici Gradske opštine Obrenovac obišli su danas radove na izgradnji zelene pijace u Obrenovcu, koji su počeli pre oko dva i po meseca i trebalo bi da budu završeni na jesen sledeće godine.

Kompleks nove zelene pijace se projektuje kao zatvoreni objekat sa 32 lokala, administracijom (3 kancelarije), podzemnom garažom, zatvorenom mlečnom halom sa rashladnim vitrinama kao i zatvorenom pijačnom halom – zelena pijaca sa tezgama. Pešački pristup objektu je obezbeđen na više mesta i iz ulice Vuka Karadžića i iz novoplanirane Pijačne ulice, kao i iz unutrašnjosti bloka sa susedne jugozapadne parcele. U podrumu objekta planirana je podzemna garaža sa 76 parking mesta kojoj se pristupa kolskom rampom iz ulice Vuka Karadžića i kolskom rampom iz novoplanirane Pijačne ulice. Kompleks će imati tri putnička lifta, jedan tereni lift, kao i lift za transport otpada.

„Obrenovac stvarno zaslužuje jednu pravu, modernu pijacu, ali i ne samo pijacu već i čitav ovaj deo grada. Koliko sam razumeo ovde će ići bulevar i biće prilagođeno i urbanistički ovom prostoru. Na ovom mestu se ranije stvarao saobraćajni kolaps, sada toga ne bi trebalo da bude. Ovakve kapitalne stvari Obrenovac ne može da radi bez pomoći grada Beograda i zato mi ovakve stvari radimo, kao što su atletski stadion i još neke kapitalne stvari, a opština će raditi one stvari koje može u skladu sa svojim mogućnostima i budžetom“ – naveo je Šapić.

Gradonačelnik je dodao da je obilazak radova na važnim projektima i to uglavnom kada su radovi u poodmakloj fazi primer dobre prakse i novih standarda koji su uvedeni u Gradsku upravu otkad je on na čelu Grada, s osnovnim ciljem da se rokovi poštuju.

 “Obićićemo radove još jednom za nekoliko meseci da vidimo kako napreduju i učinićemo sve da dobru praksu poštovanja rokova sačuvamo jer to pokazuje ozbiljnost onih ljudi koji te poslove u ime svojih sugrađana i rade”, zaključio je Šapić.

Miroslav Čučković, gradski menadžer se osvrnuo na probleme sa kojima se izvođači radova suočavaju.

„Naša iskustva sa podzemnim vodama nam govore da moramo ozbiljnije da stavimo rokove. Međutim, ovde nivo podzemnih voda nije tako visok i mi sa izvođačima možemo da uradimo ovaj deo posla, da izađemo na površinu sa konstrukcijom i dalje zidanje ide dinamikom koja može da skrati taj rok sa kraja 2024 na jesen ili čak leto iste godine. Ono šta je za nas najznačajnije, mi smo ovde navikli da se sve završava u tri popodne, međutim ovo ovde mesto će da živi 24 sata i to je osnovni kapital. Mi ćemo popodne moći da imamo festivale hrane, da imamo dolazak mladih ljudi, da imamo neki sadržaj koji bi bili interesantni i posle radnog vremena – izjavio je Čučković i najavio obnovu fasada u naseljima širom Obenovca.

– Upravo Ekspo koji se radi u Beogradu i podrazumeva obnovu više hiljada fasada u Beogradu, podrazumeva i obnovu fasada u Obrenovcu. Mi imamo čitav niz naselja čija je starost zgrada već preko pet decenija i mi ćemo iskoristiti tu priliku i ta sredstva da umijemo ovu okolinu – zaključio je Čučković.

Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac je izjavio da radovi napreduju planiranom dinamikom.

„Ono što je veoma dobro je da ćemo imati potpuno savremenu pijacu u kojoj će naši sugrađani moći da obavljaju svoje potrošačke navike i gde će izgradnjom ove pijace centar grada imati novi izgled. Izgradnjom ove pijace mi ćemo nastaviti sa uređenjem samog centra grada i naravno ostatka Obrenovca, kako bi ova pijaca bila podsticaj za neki novi izgled našeg centra grada.“– rekao je Stanojević.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *