„SAŠA BAŠA I VIRTUAL RITUAL“ NASTUPAJU NA „PESMI ZA EVROVIZIJU 2024“

Na zvaničnom YouTube kanalu „RTS Pesma Evrovizije” prošle nedelje je objavljeno svih 28 kompozicija koje učestvuju na festivalu „Pesma za Evroviziju 2024” koji će se održati od 27. februara do 2. marta. Pobednik ovog festivala predstavljaće Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije koje se ove godine održava u Malmeu.

Među takmičarima koji su ove godine ušli u uži izbor i koji će se boriti da budu predstavnici Srbije na Eurosongu našao se i Obrenovčanin Aleksandar Branković – Saša Baša sa bendom Virtual Ritual. Pesma kojom će se se ovaj bend predstaviti nosi naziv „Elektroljubav“.

Obrenovčanin Aleksandar Branković, poznatiji kao Saša Baša, je od 2016. do 2020. bio pevač, autor i tekstopisac u bendu “Aleja Velikana” sa kojim je nastupao širom zemlje i regiona i osvajao
mnogobrojne nagrade od kojih su najznačajnije pobede na Zaječarskoj Gitarijadi 2018. i na Majskoj gitarijadi u Požarevcu iste godine, nagrada za najboljeg gitaristu na Bunt Rok Festivalu, nagrada “Plavi Bas” na banjalučkom Demo Festu, prva nagrada publike i treća nagrada žirija na Demo Festu u klubu Fest u Zemunu. Nastupali su na Exit Festivalu, Belgrade Beer Festu i revijalno kao pobednici na Gitarijadi u Zaječaru.

Godine 2023. objavljuje svoj prvi solo album pod nazivom Trizofrenija. Album je podeljen u tri faze, zasnovan na tri različita alter-ega. Bendovi koji ih prate su: „Saša Baša i Lila Idila“, „Saša Baša i Snene Sene“ i „Saša Baša i Virtual Ritual“.

Bend „Saša Baša i Virtual Ritual“ koji će nastupiti na „Pesmi za Evroviziju 2024“ je oslonjen na elektro zvuk i inspirisan je funk, rock i hip hop muzikom.

O pesmi „Elektroljubav“ Saša kaže da je nešto novo što donosi ova pesma vajb, ritam koji je jednokanalni, a i sama poruka pesme je interesantna jer na neki način govori o dehumanizaciji čovečanstva, o veštačkoj inteligenciji, o zavisnosti od interneta koje smo svi svesni, sa težnjom da ljubav ne bude elektroljubav vec da bude prirodna.

Pripreme za nastup uveliko traju, a kako će sve to izgledati na sceni videćemo krajem februara jer prema rečima članova benda ovaj koncept nastupa koji su smislili biće nešto zanimljivo i nesvakidašnje.

Članovi orkestra su Saša Báša (vokal, tekstovi, muzika, perkusije), Lazar Pantelić (klasična gitara, prateći vokal, muzika), Lazar Dimitrijević (električna gitara, prateći vokal), Katarina Davinić (klavijatura), Aleksa Stanković (producent).

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: Saša Baša(Facebook)PZE24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *