ŠESTA SEDNICA SKUPŠTINE GO OBRENOVAC

U Obrenovcu je održana šesta sednica Skupštine Gradske opštine Obrenovac.

 Odbornici Skupštine GO Obrenovac su, u skraćenom postupku, usvojili predloge rešenja o utvrđivanju prestanka funkcije direktora Petra Petrovića i prestanku mandata članova Nadzornog odbora JP Poslovni prostor „Obrenovac“ zbog pokretanja postupka likvidacije preduzeća, kao i predlog izmene rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije na teritoriji GO Obrenovac.

U redovnom postupku pred odbornicima se našao izveštaj o izvršenju budžeta GO Obrenovac za prvih devet meseci tekuće godine, a potom i predlog odluke o trećoj izmeni Odluke o budžetu GO Obrenovac za 2023. godinu , koji je takođe usvojen, kako bi, nakon gašenja Javnog preduzeća „Poslovni prostor“, opština Obrenovac mogla da nastavi sa aktivnostima izgradnje tržnog centra u Bariču. 

Usvojeni su i predlozi odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini Grada Beograda čiji je korisnik GO Obrenovac i o zoniranju i utvrđivanju visine zakupnina za poslovni prostor kojim upravlja GO Obrenovac.

Na dnevnom redu današnje sednice našao se i predlog zaključka o utvrđivanju prioritetnih radova na teritoriji GO Obrenovac za program uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, a koji donosi Skupština grada Beograda, po zahtevu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, u svom izlaganju, govorio je o aktivnostima koje bi u narednom periodu, uz podršku grada Beograda, trebalo da budu sprovedene na teritoriji Gradske opštine Obrenovac.

„Tender za izgradnju vodovoda u Drenu i Orašcu je raspisan. Odlukom današnje skupštine stvoreni su preduslovi da se u 2024.godini tender raspiše i za izgradnju vodovodne mreže u Ljubiniću i Vukićevici, kao i buster pumpe u Grabovcu. Cilj gradska voda u svakom selu je veoma blizu.“ – rekao je Stanojević.

Sve tačke dnevnog reda su glasovima većine usvojene, a redovno zasedanje naredne Skupštine se očekuje krajem godine.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *