SINIŠA MALI OBIŠAO PORODICU PAŠIĆ IZ OBRENOVCA – DOBITNIKE GLAVNE NAGRADE „UZMI RAČUN I POBEDI“

Ministar finasija Srbije Siniša Mali, obišao je danas porodicu Pašić iz Obrenovca, dobitnike glavne nagrade u Nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

Mirjana Marković Pašić iz Obrenovca dobitnica je četvorosobnog stana na Novom Beogradu za račun od 929,97 dinara.

Siniša Mali je porodici uručio poklone među kojima je ikona njihove porodične slave i kandilo.

– Mislim da je ova nagrada otišla u prave ruke, ova porodica je izuzetno skromna i ja sam lično želeo da im uručim u ruke još nekoliko poklona, kazao je Mali.

On je poželeo ovoj porodici puno sreće, radosti i uspeha u novom stanu kojim oni, kako je dodao, rešavaju svoje stambeno pitanje jer su do sada živeli kao podstanari. Porodica Pašić je u ovoj nagradnoj igri kako su kazali poslala ukupno 138.000 fiskalnih računa.

Pašićima koji imaju dvoje dece i koji su do sada živeli kao podstanari juče su, uz potpisivanje ugovora u Vladi Srbije, uručeni ključevi stana na Novom Beogradu. Mirjana Marković Pašić zahvalila se Gradskoj opštini Obrenovac i gradskom menadžeru Miroslavu Čučkoviću za obezbedjen prevoz do Vlade Srbije.

Ministar je zahvalio i svim ostalim građanima koji su učestvovali u drugom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ tokom koje su svake subote od 14. oktobra do 11. novembra u pet izvlačenja dodeljivana po dva stana.

Siniša Mali je kazao da je za ovu nagradnu igru poslato ukupno preko 285 milona fiskalnih računa i da preko milion građana ima otvoren nalog preko kojeg šalje račune.

„Na proleće krećemo ponovo sa nagradnom igrom, ali bez obzira na to pozivam građane da nastave da uzimaju fiskalne račune i da je to način da se borimo protiv sive ekonomije”, naglasio je ministar finansija Srbije.

Prema njegovim rečima, od dela poreza koji se sliva u budžet od fiskalnih računa, grade se bolnice, škole, bolnice, vrtići, novi autoputevi, a podižu se i plate i penzije.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: M.Čučković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *