ŠIRENJE TOPLOVODNE MREŽE U DUDOVIMA

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević i menadžer grada Beograda, Miroslav Čučković sa svojim saradnicima, obišli su danas radove, u završnoj fazi, na izgradnji toplovodnog sistema kroz naselje Dudovi, čime je omogućeno priključenje novih domaćinstava na sistem toplovoda.
Direktor JKP „Toplovod“ Obrenovac, Boris Ivković, upoznao je goste i okupljene gradjane sa obimom i dinamikom radova u ovom delu grada.

„Najlepše strane našeg posla su kada u jedan kraj uvodimo grejanje i na taj način bitno i suštinski podižemo kvalitet života naših sugrađana. Mi 21 kuću prevezujemo sa starog, nepouzdanog i lošeg cevovoda na novi cevovod. Dakle, 21 novi korisnik za sada, sa kapacitetom za 60 novih korisnika i svi ovi prazni placevi koje vidite biće veoma brzo urbanizovani, na našu radost, gde će ovi novi stanari uživati u blagodetima parnog grejanja grada Obrenovca. Dvadeset šest korisnika koji znaju kako im je grejanje bilo loše, koliko su imali havarija. prevezuju se na novi sistem toplovoda i na našu radost na toplotnu podstanicu 25c, na čijim radovima danas smo prisutni ovde.“ – rekao je direktor JKP Toplovod, Boris Ivković.

Širenje konzuma sa istočne magistrale počelo je prošle godine izgradnjom konzuma 25b.

„Jako me raduje što ne prođe ni jedna grejna sezona da ne otvorimo jedan novi konzum i novi broj kuća priključimo na grejanje u Obrenovcu.“ – rekao je gradski menadžer, Miroslav Čučković.

Čučković je naglasio da će se širenje grejanja u naselju Braće Jugovića nastaviti, uz dva preduslova, a to su izgradnja ulice koja će iza tržnog centra izlaziti na Kralja Aleksandra i direktno će opkrojiti celo naselje, čime bi se dobila mogućnost saobraćajnog povezivanja sa glavnom saobraćajnicom i grejanjem koje će biti u koridoru te saobraćajnice i na taj način bi vlasnici parcela bili isplaćeni i krenulo bi se sa širenjem toplovodne mreže u naselju Braće Jugović.

„Što se tiče treće magistrale, tu je ostalo par stotina metara od Majdanske ulice do Lidla i stvara se mogućnost završetkom te treće magistrale, da mi sa cevi uđemo i u Urovce, i u centar Krtinske, i u kompletnu Zvečku, u Šljivice, delove Belog Polja, ali za to nam treba novac. Treba nam podrška grada, treba nam podrška Republike i nama je važno da tog 17. decembra svi Obrenovčani plebisticarno izađu, da daju podršku listi koju vodimo Šapić i ja i da na taj način zajedno sa republičkom listom koju će predvoditi Srpska napredna stranka imamo mandat da brinemo o Obrenovcu i Obrenovčanima na način na koji smo brinuli do sad.“ – rekao je Miroslav Čučković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, kaže da se tokom leta dosta radilo na rekonstrukciji toplovodne mreže u Obrenovcu, pa je tako rekonstruisana primarna mreža sistema toplovoda u dužini od 400 metara u Ulici Vuka Karadžića gde je protekle grejne sezone dolazilo do čestih kvarova. Pored toga radovi na toplovodnoj mreži izvođeni su i u Rojkovcu i u glavnoj ulici, u Ravnogorskoj ulici i na taj način je sistem pripreman za grejnu sezonu.

„Ono što smo obećali, tamo negde u toku septembra, upravo se dešava sada ovde u naselju Dudovi, gde se radi novi potez i proširuje toplovodna mreža.. Mi ćemo i dalje raditi na tome da naša toplovodna mreža bude funkcionalna i kvalitetnija nego što je bila do sada. Zadovoljni smo kako izvođači sprovode ugovor na terenu i već tamo tokom decembra imaćemo prve priključene na novi deo mreže. Neka se spreme za toplu vodu sa elektrane.“ – poručio je Stanojević.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *