ŠIRENJE VODOVODNE MREŽE U ORAŠCU

U mesnoj zajednici Orašac započeti su radovi na izgradnji vodovodne mreže gde bi u narednih šest meseci trebalo da bude postavljeno 19 kilometara cevi. Sredstva za izvođenje radova obezbeđena su iz budžeta Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda. U narednom periodu očekuje se početak izgradnje vodovodne mreže u Drenu, a tokom 2024. godine i u mesnim zajednicama Ljubinić i Vukićevica, čime će izgradnja vodovodne mreže na teritoriji opštine Obrenovac biti u potpunosti završena.

Radove su obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, naglasio je da je za obavljanje ovako skupih investicija neophodna dobra saradnja Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda, jer bez pomoći grada mnoge investicije, poput ove, ne bi mogle da budu realizovane.

„Orašac kao mesna zajednica koja još uvek nema vodu upravo ovim radovima sada će dobiti gradsku vodu i na taj način ćemo uspeti da rešimo probleme meštana Orašca sa bunarima. Zbog klimatskih promena i svih dešavanja kada je u pitanju sama klima dolazi do presušivanja bunara i vodosnabdevanje je u Orašcu veoma kritično. Nakon Orašca mi očekujemo i dobijanje izvođača za Dren, a ono što nas očekuje za narednu godinu jesu Ljubinić i donji kraj Vukićevice i na taj način mi ćemo u svako selo ući sa gradskom vodom. Pored toga nas očekuje i širenje sekundarne mreže u nekim mesnim zajednicama jer moramo doći do svake kuće kada je u pitanju vodovod.“ – rekao je Stanojević.

Miroslav Čučković, predstavnik Grada Beograda, rekao je da Grad Beograd uvek ima sluha za ovakav vid investicija, koje će znatno poboljšati kvalitet života meštana, i naglasio da je cilj kako opštine, tako i grada da se zaokruži kompletna vodovodna mreža Obrenovca.

„Pozivam sve one kod kojih je voda prošla da se jave u vodovod i kanalizaciju i da se priključe, tu mislim na Stubline, Veliko Polje, Piroman i Brović. Trsteničani su se odazvali u ogromnom broju i gotovo 80% kuća se priključilo i to je cilj da zdrava i pitka voda dođe do svakog domaćinstva.“ – naglasio je Čučković.

Uporedo sa ovim radovima radi se i nedostajuća sekundarna mreža, pa iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ pozivaju sugrađane kojima nedostaje 50, 100 ili 200 metara da se jave ovom preduzeću kako bi se sve to stavilo u plan i uradilo u narednom periodu.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *