SKC „OBRENOVAC“ PROSLAVIO 41 GODINU POSTOJANJA

Povodom 41 godine rada i postojanja Javnog preduzeća Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac” , u ponedeljak, 9. oktobra održana je svečana akademija i otvorena izložba pod nazivom „Usta“. Svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Javno preduzeće Sportsko kulturni centar ”Obrenovac” počelo je sa radom 8. okotobra 1982. godine, a tokom protekle 4 decenije u prostorima SKC-a dešavala su se sva bitna kulturna i sportska dešavanja na teritoriji opštine Obrenovac. Brojne pozorišne predstave srpskih pozorišta, koncerti klasične i popularne muzike, izložbe naših savremenih umetnika, filmske projekcije, dečiji programi, nalazili su prostor i publiku upravo u ovom prostoru. Sportske aktivnosti, utakmice, takmičenja, sportske igre, nezamislive su bez prostora Sportske hale i bazena JP SKC „Obrenovac“.

Na samom početku svečane akademije prikazan je film o istorijatu ove ustanove, a prisutni su imali priliku da uživaju u kulturno umetničkom programu u kom su učešće uzeli KUD“TENT“, KUD“Jeka“, Baletski studio L Dance, Baletski studio IDEA, polaznici škole „Vatroslav Lisinski“ i vokalna solistkinja Sara Tubić.

Prisutnima se obratio direktor Javnog preduzeća Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac” Dušan Mitrović i naglasio da je, na putu ka petoj deceniji postojanja SKC-a, osnovni cilj zaposlenih ove ustanove da i u godinama koje dolaze prate trendove, ali i da ostanu dosledni sami sebi i da građanima pruže što kvalitetnija sportska i kulturna dešavanja. Direktor je dodao da će obrenovački hram kulture i sporta i u narednom periodu još više biti okrenut deci i njihovim potrebama.

Ovim povodom, dodeljene su i specijalne zahvalnice onima čiji se rad vezuje za Sportsko-kulturni centar. Nagrada za doprinos u razvoju sporta dodeljena je Stefanu Markuljeviću, dok je nagrada za doprinos u oblasti kulture i obrazovanja pripala Goranu Desančiću.

U sklopu proslave 41 godišnjice poslovanja u Galeriji SKC-a otvorena je izložba Koste Milovanovića pod nazivom „Usta“. Reć je o strip izložbi koja predstavlja omnibus pet priča o jednom junaku. Zajednički za sve priče je taj junak, slikar iz predgrađa, koji upada u najrazličitije situacije u zavisnosti od porudžbina koje dobija. Vrsta posla koji je prihvatio odvodi ga u najrazličitijim smerovima, i uvlači u priče različitih dužina (protežu se od tri ili pet, preko 17 i 25, do čak 45 strana) i najraznovrsnijih žanrova: od krimića preko ljubavnog, do angažovane proze.

Kosta Milovanović autor je više murala i dobitnik desetak značajnih nagrada i priznanja na festivalima, sajmovima, konkursima i takmičenjima iz domena ilustracije, stripa, ilustrovanja knjige i filma kratke elektronske forme.

Za strip priču Usta 2017. godine Milovanović dobija Nagradu izdavačke kuće Besna kobila na Međunarodnom salonu stripa SKC Beograd.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *