SVEČANO OTVORENO „STARO IGRALIŠTE – SIVK“

U prisustvu velikog broja dece predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, danas je svečano otvorio obnovljeno dečje igralište u centru Obrenovca. „Staro igralište“ dobilo je novi sjaj, na radost mnogobrojnih mališana.

„Novo i bezbedno igralište „Raketica“, jutros je bilo prepuno dece. Simbol ovog prostora „Raketa“, zahvaljujući vrednim majstorima JKP „Obrenovac“ potpuno je rekonstruisana i sada ima novi sjaj. Uz stanare okolnih zgrada, od sada će ovaj prostor čuvati i video nadzor.“ – rekao je Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac.

Na igralištu koje je urađeno po evropskim standardima bezbednosti, postavljen je novi mobilijar, a vraćena je i rekonstruisana „Raketa“, koja je već decenijama simbol ovog igrališta.

Direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine, Svetozar Andrić, istakao je da je do sada ovo preduzeće obnovilo 26 dečijih igrališta i da nema veće satisfakcije od dečje radosti i njihovih osmeha kada vide lep i nov prostor za igru.

„Ovo igralište napravljeno je u potpunosti po novom Pravilniku o bezbednosti dečijih igrališta. To nam je šesto igralište koje pravimo po tom Pravilniku i zaista se vodi računa o svakom segmentu ovih sprava na lokalitetu, ne samo o bezbednosti, već i kad je reč o projektovanju samog igrališta. U potpunosti je urađeno po tom projektu, dobijen sertifikat za sve sprave i Javno komunalno preduzeće nastavlja to da održava, svake godine ćemo raditi resetifikaciju ovih sprava.“ – rekao je Andrić.

Mnogobrojne generacije odrasle su na Starom igralištu i većina je bila tužna kada bi prolazeći pored videla da raketice, koja je bila simbol igrališta, više nema. Međutim, raketica je morala da se obnovi i zahvaljujući radnicima JKP „Obrenovac“ vratila se kući lepša i bezbednija.

„Večiti simbol ovog naselja je ta čuvena raketa, koja je u jednom trenutku zbog novog mobilijara i zbog novog dečijeg igrališta odudarala nekako svojim izgledom, ali lošim izgledom, jednostavno je propala tokom vremena. Kažu mi najstariji sugrađani da je ona 35 godina na ovom prostoru i naša je i moralna i ljudska obaveza bila da je na neki način sredimo, rekonstruišemo, postavimo i vratimo na mesto.“ – rekao je direktor JKP“Obrenovac“, Milan Marošanin.

Predsednik Gradske opštine je naglasio da je zbog sertifikacije samog igrališta raketica morala da bude izdvojena iz samog igrališta i da stoji kao simbol, ali je isto tako potpuno bezbedna ukoliko neko dete poželi da se popne.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *