SVEČANOM AKADEMIJOM OBELEŽENO 70 GODINA POSTOJANJA JKP „OBRENOVAC“

Svečanom akademijom u Sportsko kulturnom centru „Obrenovac“ obeleženo je 70 godina postojanja Javnog komunalnog preduzeća „Obrenovac“. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Gradske opštine Obrenovac, obrenovačke crkve, zaposleni preduzeća i građani Obrenovca.

Javno komunalno preduzeće „Obrenovac“ je osnovano 1953. godine kada je Skupština opštine grada Obrenovca osnovala Gradsku komunalnu ustanovu sa zadatkom da održava komunalnu higijenu, brine o gradskom zelenilu, pruža pogrebne i pijačne usluge. Tokom 1968. godine ovo preduzeće se pripaja Stambeno – komunalnom preduzeću u Obrenovcu i od tada se sve komunalne usluge obavljaju u okviru jednog preduzeća.

Direktor JKP ”Obrenovac”, Milan Marošanin, čestitao je ovaj veliki jubilej zaposlenima i rukovodstvu preduzeća i podsetio prisutne na istorijat JKP „Obrenovac“.

„Tih pedesetihih i šezdesetih godina u okviru osnovnih poslova i bioskop je pripadao komunalnom preduzeću, banja je prešla pod okrilje preduzeća 1962. godine. Komunalno preduzeće ”Budućnost” je formirano 1963. godine i od tog preduzeća do 1989. godine formirano je sadašnje Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac”. Sadašnje preduzeće broji 320 radnika, preko 70 vozila u voznom parku i mi se ponosimo sa našim radnicima i opremom koju imamo. Toga će biti još više, čeka nas sledeća godina gde će se još više razvijati komunalno preduzeće, kroz novu zelenu pijacu i pristupanjem regionalnoj deponiji ”Eko Tamnava” gde ćemo dobiti šest novih smećara i preko 26.000 sudova za smeće, to je sve što će nama olakšati rad, a sa druge strane i Obrenovac će biti čistiji.“ – rekao je Marošanin.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, izrazio je iskrene čestitke i naglasio da je zadovoljan radom ovog obrenovačkog preduzeća.

„Pre nego što sam došao na vašu akademiju obišao sam ceo grad i imao sam šta i da vidim. Video sam ono čime bi se svaki predsednik opštine u Srbiji ponosio. Čiste ulice, čisti trotoari, uređen trg, uspeh dolazi onda kada su ljudi posvećeni isključivo poslu i kada ne moraju da brinu o uspehu. Iz tog razloga vi ste jedan veoma uspešan kolektiv i jedan od temelja naše opštine, još jednom vam čestitam sedam decenija od osnivanja Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” i želim vam da nastavite da brinete o našem gradu, o higjeni Obrenovca i neka vam je srećna godišnjica osnivanja firme.“ – naglasio je Stanojević.

Na svečanoj akademiji nastupili su članovi crkvenog hora Sveti Joakim i Ana, veliki tamburaški orkestar Radio televizije Vojvodine, Senka Soldatović, solista opere Srpskog narodnog pozorišta i profesor Miloš Radovic, solista RTS-a.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *