TRIBINA „NA MATURU BEZ AUTOMOBILA“

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Komisijom za bezbednost u saobraćaju opštine Obrenovac organizovala je tribinu pod nazivom ”Na maturu bez automobila”. Tribina je namenjena srednjoškolcima, a jedan od osnovnih ciljeva ove tribine je prevencija saobraćajnih nesreća i to kroz edukaciju mladih o rizičnim ponašanjima u saobraćaju i posledicama istih.

Tribina je održana u velikoj pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”, a tribini su prisustvovali učenici završnih razreda srednjih škola sa teritorije opštine Obrenovac.

Tribinu je posetio i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević koji je ovom prilikom zamolio maturante, da ozbiljno shvate sve podatke i smernice o kojima će biti reči, te da se u saobraćaju ponašaju u skladu sa propisanim pravilima, kako bi izbegli saobraćajne nezgode i sačuvali svoj i život drugih učesnika u saobraćaju.

Mlade je pozdravio i načelnik saobraćajne policije Miloš Nikolić i iskoristio priliku da ukaže na značaj poštovanja saobraćajnih propisa, kao i na pojačanu kontrolu saobraćaja koja će biti sprovođena u periodu održavanja maturskih proslava.

Gradska opština Obrenovac i Komisija za saobraćaj opštine Obrenovac uzeli su učešće u inicijativi koju sprovodi Agencija za bezbednost u saobraćaju, a koja se odnosi na prevenciju saobraćajnih nezgoda i popravljanje postojeće statistike, kada su saobraćajne nesreće u pitanju.

– Sve srednje obrenovačke škole odazvale su se ovoj akciji, pridružile nam se, drago mi je što je ovoliki broj dece posetio tribinu, budući da će deca ovom prilikom čuti sve što je važno da znaju o bezbednosti u saobraćaju – naveo je predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju opštine Obrenovac Ivan Stojić.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *