U OBRENOVCU POČELA GREJNA SEZONA

Javno komunalno preduzeće „Toplovod“ od danas zvanično isporućuje toplotnu energiju svojim korisnicima, tako da su radijatori u obrenovačkim domovima topli.

Direktor JKP „Toplovod“, Boris Ivković, rekao je da su tople probe počele pre tri dana, da su svih 500 podstanica trenutno u režimu rada što znači da su svi korisnici obuhvaćeni sistemom toplih proba i da početnih havarija do sada nije bilo.

„Postoje sitni problemi, ozraka, male havarije na sekundarima ili zastoji pumpi koje se menjaju. Mi smo učinili sve da zimu dočekamo spremni, imamo dovoljan lager rezervnih pumpi, izmenjivača, i to je nešto što je zaista važno, da sa jedne strane moramo zamrznuti velika sredstva u lager opreme i rezervnih delova, a sa druge strane to je neophodno da bi brzo mogli zameniti pumpu ukoliko stane u toku zime ili neki drugi vitalni deo naše opreme.“ – rekao je Ivković.

Tokom letnje sezone na mnogobrojnim lokacijama u gradu, izvedeni su radovi na izgradnji i rekonstrukciji toplovodne mreže i uloženo oko 250 miliona dinara.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, naglašava da je tokom leta rekonstruisana primarna mreža sistema toplovoda u dužini od 400 metara u Ulici Vuka Karadžića gde je protekle grejne sezone dolazilo do čestih kvarova. Pored toga radovi na toplovodnoj mreži izvođeni su i u Rojkovcu i u glavnoj ulici, u Ravnogorskoj ulici i na taj način je sistem pripreman za grejnu sezonu.

Iz Javnog komunalnog preduzeća ”Toplovod” Obrenovac ističu, da se svake godine na sistem daljinskog grejanja priključi veliki broj novih korisnika. Ove godine na toplovodnu mrežu priključeno je više od 300 novih korisnika, a istovremeno se obavljaju radovi i na proširenju toplovodne mreže u naselju Dudovi kako bi se stvorili uslovi za priključenje novih korisnika na mrežu.

„Ono što smo obećali građanima upravo se i događa, a naš je cilj da već tamo pred kraj godine prve kuće iz tog naselja budu prikačene na naš toplovodni sistem, a na taj način mi ćemo još dodatno smanjiti broj individualnih ložišta u samom gradu, jer to nam je cilj kada širimo našu toplovodnu mrežu, da gasimo individualna ložišta i da smanjujemo potrošnju električne energije na grejanje samih privatnih objekata.“ – rekao je Miloš Stanojević, predsednik GO Obrenovac.

Nadležni iz JKP „Toplovod“ podsećaju sugrađane da kvarove na mreži, ili neke druge probleme, mogu prijaviti na broj telefona Dispečerskog centra: 8722-248.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *