U SKELI ODRŽAN FESTIVAL „ĐERAM – ČUVARI TRADICIJE“

U okviru manifestacije ”Obrenovačko leto”, u mesnoj zajednici Skela, održan je tradicionalni festival ”Đeram – Čuvari tradicije”. Manifestacija je započeta u porti crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Skeli. Učesnici su defileom do škole zvanično otvorili festival.

Reč je o manifestaciji koja promoviše svu raskoš kulturno – umetničkog nasleđa, a glavni učesnici su folklorni ansambli koji neguju srpsku tradiciju iz naše zemlje, Republike Srpske i Hrvatske.

Na ovom događaju svoje igračko umeće predstavili su članovi Kulturno umetničkog društva „Miloje Beljinac“ iz Skele, KUD „Napredak“ Bušletić-Donja Grapska, KUD „Radost“ Teslić i KUD „Kupinovo“.

Pored šarenih nošnji, veselih pesama i spretnih pokreta malih igrača, ono što je manifestaciju učinilo još lepšom, jeste izvaredan prijateljski odnos između ljubitelja folklora iz različitih društava.

Kulturno-umetničkog društvo ”Miloje Beljinac” uz pomoć Gradske opštine Obrenovac i Saveta mesne zajednice Skela, uspešno je organizovalo još jedan ”Đeram” festival.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *