U SUBOTU I NEDELJU HUMANITARNI BAZAR ZA OGIJA

Obrenovčani će, po ko zna koji put, predstojećeg vikenda pokazati svoju humanost na delu. Udruženim snagama, u subotu 16. septembra i nedelju 17. septembra na Gradskom trgu u Obrenovcu, biće organizovan humanitarni bazar za Ogija kroz celodnevne aktivnosti. Raznolikim programom učesnici će se potruditi da sakupe što veću sumu novca za lečenje Ognjena Bojkovića iz Obrenovca.

Sugrađani će, u subotu i nedelju od 17 časova, moći da vide bogat kulturno umetnički program i nastupe: KUD „TENT“, KUD „Miloje Beljinac“, DNTK „Jeka“, Baletski studio „Idea“, Baletski studio „L Dance“, ANIP „Kruna“, Hor „Sveti Joakim i Ana“, KUD „Dragan Marković“, KUD „Prva Iskra“, KUD „Stubline“, KUD „Kolubara“, Fitnes klub „Impuls“, Hor pri hramu Sabora srpskih svetitelja, Hor „Kruna od nota“, Nikola Jevtić – škola gitare, Hor Vavedenja presvete Bogorodice.

Svoje učešće uzeće i obrenovačke škole i vrtići , u subotu i nedelju od 10 časova, koji će predstavama i horovima doprineti ovom humanitarnom bazaru : OŠ“Jovan Jovanović Zmaj“, OŠ „Posavski partizani“, OŠ „Jefimija“, Prva obrenovačka osnovna škola, PU „Perka Vićentijević“, Vrtić „Raša i Maša“, PU „Panda“.

Dovedite svoje mališane, u subotu i nedelju od 10 časova, da se zabave i pomozite Ogiju uz Piksija i Zeku mađioničare, Klovna Paju, Bokača mađioničara, Maskote Lazarevac, Mikija animatora, Vladu čokoladu – sportsku animaciju, Renata štulara, Školicu sporta „Mali zmaj“, Dvorac „Vuk Vučko“, Rođendane u prirodi, Afro kikice, Crtanje lica Nataša, Crtanje lica Beka, Crtanje lica Sanja, Salon NN, Salon MM, Foto ogledalo – Good mood Booth kabina za slikanje.

Za ljubitelje sporta, u nedelju od 15 časova na terenu Sprajt kod SKC Obrenovac, biće organizovan sportski program.

Humanitarno učestvuju i : restoran Sinatra, Zona lounge bar, restoran Đukić, restoran Zabranska bajka..

Voditeljke programa su Daliborka i Ivana sa Radio televizije Mag, a Lokalne novine biće tu da vam prenesu najlepše slike ljubavi, plemenitosti i humanosti na delu.

Ognjen Bojković je naš desetogodišnji sugrađanin koji boluje od bulozne epidermiolize, retkom oboljenju kože u kome je koža veoma nežna i osetljiva, tako da i pri najmanjem dodiru ili pritisku nastaju njena oštećenja. Zbog velike osetljivosti kože, deca obolela od bolesti Epidermolysis bullosa su poznata kao “deca leptiri”.

Ognjen je rođen bez kože na nogama, njegov imuni sistem je oslabljen uprkos suplementaciji, jer ne unosi čvrstu hranu i sklon je infekcijama zbog otvorenih rana. U ovih deset godina njegovog života tri puta je imao diletaciju jednjaka usled oštećenja sluzokože. Zbog bolova koje trpi pri svakom koraku otežano se kreće i brzo umara. Da bi imao adekvatnu negu, tretiranje rana, skidanje viška kože i previjanje zavojima koje mora neprekidno da nosi traje i po četiri sata svako jutro i svako veče.

Od početka ove godine za sve roditelje dece obolele od ove nemilosrdne bolesti, pojavio se tračak nade. Američka kompanija „Krystal Biotech“ proizvela je lek „Vyuvek“ koji sprečava infekcije rana, zatvara ih i odlaže njihovo širenje, poboljšava imuni sistem i produžava život deci oboleloj od bulozne epidermolize.

Za Ognjenovo lečenje u inostranstvu gde je ovaj lek dostupan, potrebna su velika finansijska sredstva za čije prikupljanje mole članovi porodice.

Zbog prirode bolesti Ognjenovi roditelji su se suočili sa veoma skupim troškovima lečenja koje zahteva svakodnevnu veoma komplikovanu negu (specijalne zavoje, kreme, odeću, ishranu). Sredstva su mu potrebna za terapiju lekom Vyuvek u inostranstvu, dodatne medicinske usluge, putne troškove kao i troškove smeštaja u toku bolničkog lečenja. Za sve to potrebno je 76.700.000 dinara.

DOĐITE DA NAS BUDE ŠTO VIŠE I DA UDRUŽENIM SNAGAMA POMOGNEMO NAŠEM MALOM SUGRAĐANINU OGIJU!!

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *