„UČIONICA NA OTVORENOM“ U OKVIRU LIKOVNE KOLONIJE U ARBORETUMU

Dvanaesta Likovna kolonija koja je otvorena 16. avgusta, na prostoru obrenovačkog Arboretuma, ponovo je okupila veliki broj akademskih obrenovačkih slikara, ali i umetnike iz Beograda, kao i naše talentovane amaterske slikare.
Danas je na ovom prostoru održana „Učionica na otvorenom“, radionica za decu i mlade, koju organizuje KZM Obrenovac u saradnji sa GIZ-om u okviru Likovne kolonije i manifestacije „Obrenovačko leto“.

“ Cilj ovog projekta jeste da se omoguće bolji sadržaji kulture, uopšte društveni sadržaji mladima u ruralnim sredinama, ali isto tako omoguće i ekonomske perspektive koje bi ih motivisale da ostanu i da žive u sredinama gde su rođeni, gde su se obrazovali i gde nadamo se vide mogućnost da dalje nastave svoj život. Projekat generalno radi na osnaživanju mladih da se osposobe za takvu vrstu aktivnosti, ima fond koji finansira omladinske ideje i ima ovu mogućnost da sa lokalnim samoupravama radi na lokalnoj omladinskoj politici“ – rekla je Marija Radovanović, vođa projekta GIZ.

Načelnik odeljenja za informacije i brigu o mladima Boris Bogdanovski naglasio je da je ove godine organizovano više radionica na ovom prostoru i da su obrenovački mališani prezadovoljni Arboretumom i sadržajem koji ove godine organizuje Kancelarija za mlade opštine Obrenovac.

Likovnu koloniju u Arboretumu posetio je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa svojim saradnicima.

„Lepa slika ovih dana u Arboretumu, danas deca ovde u Arboretumu slikaju, sa druge strane Likovna kolonija koja se godinama unazad ovde događa. Stariji i iskusniji slikari koji upravo ovde traže svoju inspiraciju i koji je pronalaze da naslikaju neka od svojih umetničkih dela koja će možda imati neku visoku cenu u budućnosti. Upravo iz tog razloga ovaj objekat postoji da umetnici, ljubitelji prirode ovde dolaze, provode svoje vreme i na taj način uživaju u onome što smo im napravili i služiće za generacije koje dolaze.“ – rekao je Miloš Stanojević, predsednik GO Obrenovac.

Dok traje Likovna kolonija svi ljubitelji umetnosti moći će da uživaju u radovima učesnika, ali i brojnim zanimljivim i edukativnim programima.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *