UKLONJENI OBJEKTI NA PROSTORU STARE OBRENOVAČKE PIJACE

Radovi na izgradnji nove zelene pijace u Obrenovcu uveliko traju. Danas je uklonjen objekat nekadašnje mlečne hale koji se nalazio u okviru stare zelene pijace. Prostor gde se nekada nalazila mlečna hala postaće deo nove ulice. Radove je obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, sa svojim saradnicima.

Radovi na izgradnji nove obrenovačke pijace počeli su 3. jula i trajaće godinu i po dana. Stara zelena tržnica odlazi u zasluženu „penziju“, a sugrađani će dobiti moderan prostor gde će ići u svakodnevnu nabavku.

„U razgovoru sa izvođačima radova dobili smo informaciju da će se tokom naredne nedelje, raditi na pripremanju tla za izlivanje temeljne ploče. Naime, gradimo novu savremenu zelenu pijacu za buduće generacije“ – naveo je Stanojević.

Tezge sa ove pijace su privremeno, dok traju radovi, smeštene na novu lokaciju, u neposrednoj blizini robne pijace, a predsednik navodi da zelena pijaca na novoj lokaciji radi svakog dana, kao i da su prodavci i kupci zadovoljni uslovima novog uređenog prostora.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” Milan Marošanin rekao je da će se Izgraditi kišna, vodovodna mreža, kao i kanalizaciona mreža, takođe i podzemna garaža. Radovi se odvijaju prema utvrđenom planu, a očekivanja su da i dalje radovi budu realizovani u zadatim rokovima.

Kompleks nove zelene pijace se projektuje kao zatvoreni objekat sa 32 lokala, administracijom (3 kancelarije), podzemnom garažom, zatvorenom mlečnom halom sa rashladnim vitrinama kao i zatvorenom pijačnom halom – zelena pijaca sa tezgama. Planirani objekat je spratnosti Po+P.

Pešački pristup objektu je obezbeđen na više mesta i iz ulice Vuka Karadžića i iz novoplanirane Pijačne ulice, kao i iz unutrašnjosti bloka sa susedne jugozapadne parcele.

U podrumu objekta planirana je podzemna garaža sa 76 parking mesta kojoj se pristupa kolskom rampom iz ulice Vuka Karadžića i kolskom rampom iz novoplanirane Pijačne ulice.

Kompleks će imati 3 putnička lifta i 1 tereni lift, kao i 1 lift za transport otpada.

zvor:lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *